“KASIMIR ȘI KAROLINE”: O EXPERIENȚĂ TEATRALĂ COMPLEXĂ, ÎN REGIA LUI LÁSZLÓ BOCSÁRDI

Distribuie pe:

Piesa scriitorului austro-ungar de limbă germană Ödön von Horváth are ca motto: “Și dragostea nu se va sfârși niciodată”. Povestea lui Kasimir și a Karolinei ne confirmă că dragostea nu se sfârșește, dar ne arată că aceasta poate suferi transformări și poate lua noi direcții.

Publicată în 1932 și reflectând tensiunea perioadei interbelice, “Kasimir și Karoline” ne prezintă o lume aflată la granița dintre salvare și distrugere, un veritabil bâlci al deșertăciunilor în care inegalitățile sociale se acutizează, iar agresivitatea acumulată de pătura defavorizată prefigurează - prin atmosfera pe care o degajă - cel de-Al Doilea Război Mondial, care va schimba definitiv istoria Germaniei și a lumii, în general.

Viziunea regizorului László Bocsárdi aduce acțiunea într-un prezent aflat la răscruce, un moment istoric în care sechelele trecutului și convulsiile actuale conturează o etapă nouă, plină de necunoscute.

Spectacolul ne provoacă să ne chestionăm propriile mecanisme și limite ale atașamentelor noastre, a iubirii presupus-necondiționate și a felului în care schimbarea de statut social poate altera sentimentele adevărate. Kasimir rămâne șomer peste noapte, iar insecuritățile personale și gelozia îl determină să pună la îndoială dragostea pe care logodnica sa, Karoline, i-o poartă. Oare în calea fericirii și a stabilității dintre cei doi se interpune profilul amenințător al lipsurilor materiale sau lipsa de comunicare adevărată și de încredere reciprocă?

Relațiile sentimentale dintre două persoane de sex opus sunt veritabile curse cu obstacole și, deseori, cele mai dificile obstacole sunt reprezentate chiar de către presupușii îndrăgostiți.

Din distribuție fac parte actorii: Luchian PANTEA - Kasimir, Ale ȚIFREA - Karoline, Nicu MIHOC - Merkl Franz, Monica RISTEA - Erna lui Merkl Franz, Dan RĂDULESCU - Schürzinger, Theo MARTON - Rauch, Csaba CIUGULITU - Speer, Loredana DASCĂLU - Elli, Georgiana GHERGU - Maria, Richard BALINT - Heindrich, Ștefan MURA - Johann, Cristina HOLTZLI - Juanita, Radu ANASTAS - Infirmierul 1, Ștefan DOGARU - Infirmierul 2 și, în rolurile persoanelor cu anomalii, Judit-Andrea KACSÓ, Laurențiu BARNA, Ioan RUSU și Andrei VORNICU.

Regia artistică poartă semnătura lui László BOCSÁRDI, dramaturgia a fost realizată de Crista BILCIU, decorul a fost conceput de BARTHA József, costumele au fost create de KISS Zsuzsanna, coreografia îi aparține lui BEZSÁN Noémi, muzica a fost compusă de BOCSÁRDI Magor, light designer a fost BÁNYAI János, asistentă de regie a fost KACSÓ Judit-Andrea, sufleur este Iolanda BELBE, iar regia tehnică este asigurată de Stelian CHIȚACU.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 12 ani.

Spectacolul conține efecte luminoase puternice.

Următoarea reprezentație va avea loc duminică, 23 ianuarie, de la ora 17.00, la Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureș.

Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul www.biletmaster.ro.Biletele în format fizic vor putea fi cumpărate la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00-18.00. Biletele vor putea fi achiziționate și începând cu o oră înaintea reprezentațiilor, la fața locului.

P.R. Marketing Teatrul Național Târgu-Mureș Compania “Liviu Rebreanu”

Lasă un comentariu