ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 14-17 ianuarie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 168 de intervenții, din care amintim: opt incendii, șase accidente rutiere, cinci alte situații de urgență și 149 intervenții SMURD, după cum urmează:

Incendii:

- Vineri, 14 ianuarie, în jurul orei 11.40, incendiu produs la o casă de locuit, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Incendiul s-a manifestat la nivelul unei camere tehnice care se afla la subsolul casei, afectând bunurile materiale. Nu a existat pericol de propagare la nivelul întregii locuințe.

- Tot vineri, 14 ianuarie, în jurul orei 20.40, incendiu produs la un fânar din localitatea Oroiu, comuna Band.

S-au deplasat la locul intervenției pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș. A ars generalizat un șopron cu 50 tone fân, aproximativ 2.000 kg de cereale. A existat pericol de propagare la alte trei căpițe de fân.

- Sâmbătă, 15 ianuarie, în jurul orei 2.30, incendiu la o casă de locuit în localitatea Albești. La sosirea pompierilor militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, ardea o casă pe o suprafață de aproximativ 20 mp. În urma incendiului a rezultat o victimă, de sex masculin, intoxicată cu fum, inconștientă, căreia i s-a acordat prim-ajutor de către echipajul medical aflat la fața locului. Din păcate, victima nu a răspuns la manevrele medicale aplicate, aceasta fiind declarată decedată.

- Sâmbătă, în jurul orei 11.40, incendiu acoperiș la o casă de locuit, în municipiul Sighișoara, strada Aurel Vlaicu. S-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentul de Pompieri Sighișoara. Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe aproximativ 30 mp, cu pericol de propagare la întreaga locuință.

- Duminică, 16 ianuarie, în jurul orei 11.20, incendiu

produs la acoperișul unei case de locuit, în localitatea Luduș, strada Subpădure. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș. În sprijin s-au deplasat și pompierii de la Detașamentul de Pompieri Târnăveni și SVSU Iernut. Incendiul s-a manifesta la acoperișul casei, pe aproximativ 100 mp, fără victime. În urma incendiului, s-a deteriorat tavanul din două încăperi și mobilierul din bucătărie. Din interiorul casei au fost evacuate 4 butelii.

- Luni, 17 ianuarie, în jurul orei 1.50, incendiu de casă în municipiul Reghin, strada Mimozelor. Odată ajunși la locul intervenției, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin au efectuat un dispozitiv liniar de aproximativ 400 metri, locuința fiind amplasată într-o zonă inaccesibilă.

A ars structura din lemn de la planșeul și acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

- Tot luni noaptea, în jurul orei 0.20, incendiu de casă, în localitatea Râciu, strada Mihai Viteazu. La locul solicitării s-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu. În urma recunoașterii efectuate, ardea generalizat o casă de locuit. Din cauza lipsei hidranților și a surselor de alimentare cu apă, în sprijinul echipajului

s-au deplasat două autospeciale din cadrul Secției de Pompieri Sărmașu și a Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș. A ars casa de locuit în totalitate pe aproximativ 50 mp și bunurile aflate în interior.

Accident rutier:

- Duminică, 16 ianuarie, în jurul orei 13.35, accident rutier produs pe DN 153C la ieșirea din Reghin spre Gurghiu. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba de un accident rutier, cu o mașină răsturnată, rezultând două victime care s-au autoevacuat, una de cod galben și cealaltă de cod verde. Ambele victime au fost preluate și transportate la CPU Reghin de către

echipajul SMURD si SAJ Reghin aflate la fața locului.

Circulația a fost blocată pe un singur sens de mers.

- Tot duminică, în jurul orei 18.40, accident rutier produs în Târgu-Mureș, strada Tudor Vladimirescu. La locul intervenției s-au deplasat salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Mureș.

A fost vorba de un accident rutier produs între două autoturisme. În urma accidentului au rezultat șase victime care s-au autoevacuat, toate fiind de cod verde, refuzând transportul la spital.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

- În cursul dimineți de luni, în jurul orei 6.00, accident rutier pe DN 15, la ieșire din localitatea Petelea spre Periș.

Odată ajunși la locul accidentului, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin au constatat că un autoturism era răsturnat în afara părții carosabile, rezultând trei victime, una de cod galben și două de cod verde, ce s-au autoevacuat. Toate victimele au fost preluate de către echipajele medicale aflate la fața locului, o victimă fiind transportată la CPU Reghin, iar două victime la UPU Târgu-Mureș. Circulația rutieră a fost blocată pe un sens de mers.

Lasă un comentariu