ÎN 2022, PESTE 100.000 DE BILETE DE TRATAMENT BALNEAR!

Distribuie pe:

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în acest an (2022), precum și modul de acordare, distribuire și decontare ale acestora.

“Bugetul alocat în anul 2022 cu această destinație este de 200.000.000 lei, iar proiectul de act normativ prevede că din această sumă pot fi achiziționate cel mult 101.000 de bilete la tratament balnear, din care maximum 60.420 vor fi asigurate în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), iar diferența în alte unități de profil, prin contracte încheiate cu alți operatori economici.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear și un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Distribuirea biletelor de tratament balnear și decontarea costurilor acestora se face de către CNPP, prin casele teritoriale de pensii”, precizează MMSS, într-un comunicat de presă. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu