149 DE MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA AEROPORTULUI “TRANSILVANIA” TÂRGU-MUREș

Distribuie pe:

Vicepremierul Sorin Grindeanu a semnat, marți, 18 ianuarie, două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului “Transilvania” Târgu-Mureș, în valoare totală de 149 de milioane de lei. Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport și trebuie finalizat până în luna decembrie 2023.

Anunțul a fost făcut public de dr. Corneliu Florin Buicu, deputat PSD de Mureș.

“Sumele alocate vor fi folosite pentru: extinderea platformei de parcare aeronave până la suprafața de 8.000 mp; extinderea terminalului de pasageri până la suprafața de 9.397 mp; majorarea capacității de procesare a unui număr mare de pasageri pe fluxurile de plecări/sosiri interne și internaționale; achiziționarea unui Echipament de Securitate Aeroportuară (SESA) modern și performant; construirea unei Remize PSI și dotarea corespunzătoare a acesteia; maximizarea gradului de confort al pasagerilor în contextul siguranței și securității aeroportuare”, precizează dr. Buicu.

Prin finanțarea asigurată de Ministerul Transporturilor, Aeroportul din Târgu-Mureș își va putea crește capacitatea și va îmbunătăți condițiile oferite pasagerilor, dă asigurări vicepremierul Grindeanu. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu