IOHANNIS: PLANUL NAȚIONAL DE COMBATERE A CANCERULUI PUNE ACCENT PE ÎNCURAJAREA ȘI FINANȚAREA SUPLIMENTARĂ A INVESTIGAȚIILOR MEDICALE

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Planul național de combatere a cancerului fixează “obiective realiste și măsurabile”, definește un traseu standardizat al pacientului și pune accent pe încurajarea și finanțarea suplimentară a investigațiilor medicale.

“Anul acesta vom marca pentru prima dată Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, pe 4 februarie, prin angajamente asumate și direcții de acțiune pentru punerea imediată în practică, și nu doar prin dialog despre deziderate, necesități și justificări ale lipsei de acțiune. Lansăm, așadar, un plan național care dezvoltă o viziune atât pentru prezent, cât și pentru generațiile viitoare, și care se bazează pe o abordare integrată, ambițioasă și racordată la eforturile europene de reducere a îmbolnăvirilor de cancer. Cu siguranță, conștientizăm cu toții că acest demers nu va rezolva peste noapte toate problemele cu care se confruntă pacientul oncologic sau domeniul oncologiei. Ceea ce am apreciat însă când am analizat acest Plan este că fixează obiective realiste și măsurabile și că definește un traseu standardizat al pacientului. Planul pune un mare accent pe încurajarea și finanțarea suplimentară a investigațiilor medicale, care să depisteze primele semne de boală și să ducă la diagnostic precoce și tratament eficient”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, la lansarea Planului național de combatere a cancerului.

El a punctat că domeniul sănătății trebuie să rămână dincolo de orice miză politicianistă. “Nu putem construi o Românie a viitorului fără să fim atenți la starea de sănătate a cetățenilor noștri, un aspect definitoriu pentru bunăstarea socială. Avem datoria de a face tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a sprijini eforturile în această bătălie pentru viață. O societate cu adevărat puternică este o societate solidară, care are grijă de fiecare dintre membrii săi. Domeniul sănătății este și trebuie să rămână dincolo de orice miză politicianistă și îi îndemn pe toți actorii cu responsabilități, din sfera publică și privată, să contribuie la punerea în aplicare a acestui Plan, în beneficiul tuturor cetățenilor”, a conchis președintele Klaus Iohannis.

CIOLACU: CER DE URGENȚĂ O ȘEDINȚĂ A COALIȚIEI; PSD NU RĂSPUNDE DE TRECUT ȘI A VENIT LA GUVERNARE SĂ CONSTRUIASCĂ PENTRU OAMENI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat miercuri seara la acuzele prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, anunțând că cere organizarea de urgență a unei ședințe a coaliției.

“Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni. PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!'', a scris Ciolacu pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a criticat miercuri partenerii de guvernare.

“Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort, care ne-a adus deservicii de imagine, nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, marile reforme vor stagna, banii europeni vor fi întârziați în continuare, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o formulă pentru că înseamnă că această formulă, după un an de zile, a fost făcută complet aiurea. Eu sper să nu avem această situație și după un, an oamenii care ne-au blamat să înțeleagă că am făcut-o ca această țară să aibă un guvern stabil'', a spus Rareș Bogdan, la Digi 24. (Grupaj AGERPRES)

Lasă un comentariu