9 ANI - UNIȚI SUNTEM PUTERNICI!

Distribuie pe:

Ieri s-au împlinit 9 ani de la Conferința comună de fuziune între Federația Sindicatelor din Învățământ “Spiru Haret" și Federația Educației Naționale. Atunci, liderii celor două organizații au înțeles că “Uniți suntem puternici!" - slogan care ne-a ghidat în tot acest timp și care a devenit deviza grevei de avertisment de două ore, fiind însușit inclusiv de colegii din F.S.L.I.

Cu această ocazie, noi, cei din conducerea Federației Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET", vrem să vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles importanța protestului de săptămâna trecută. Chiar dacă, la prima vedere, pentru unii dintre dumneavoastră, câștigul nu este cel așteptat, putem să vă asigurăm că proiectul de acord ce urmează a fi negociat până pe 4 februarie este o reușită. Știm că au mai fost acorduri semnate cu diferite guverne, acorduri care nu au fost în totalitate respectate. Însă avem speranța că punctele cuprinse în acord vor deveni realitate. De asemenea, proiectul final al acordului va fi transmis, prin organizațiile sindicale afiliate F.S.E. “SPIRU HARET", în toate unitățile de învățământ, iar dumneavoastră veți decide dacă îl vom semna sau nu. Și, pentru ca acordul să fie aplicat, F.S.E. “SPIRU HARET" va solicita, după semnarea lui cu Guvernul României, ca acesta să fie însușit de toate partidele politice, indiferent dacă sunt la guvernare sau în opoziție.

Dragi colegi, peste 75% dintre angajații din învățământ au fost miercuri, 19 ianuarie, în grevă de avertisment. Am dovedit prin această acțiune de protest că suntem uniți. Și nu uitați: Sindicatul ești TU!

La mulți ani, F.S.E. “SPIRU HARET"!

La mulți ani, România!

MARIUS OVIDIU NISTOR, președinte FSE “SPIRU HARET"

Anii trec. Au fost colegii noștri de la trei sindicate (Cluj, Mureș, Sibiu), provenite de la ambele federații. Domnul Ioan Săcărea și cu mine am fost gazde. Au participat Marius Nistor, Fărțonea, Popescu Virgil, Spiridon, Voicu Ioana și Banas Teodora ( juriști). S-a discutat despre tot ce presupune o federație și au plecat cu gânduri bune, iar cele două federații s-au unit, devenind una singură, unită și puternică, ceea ce se reflectă și prin tot ceea ce facem. Dacă cele două federații s-au unit și locul în care s-a hotărat a fost la Dulcea, în județul Mureș, ne bucură și ne dă încrederea că putem și reuși să facem multe mai uniți.

De ce Dulcea? Era și este un loc potrivit de a dezbate în liniște, chiar și cu discuții mai aprinse.

Prof. MARIA REZI, președinte al Sindicatului din Învățământ ,,Spiru Haret", Mureș

Lasă un comentariu