MUZEUL UNIVERSITĂȚII “GEORGE EMIL PALADE” - UN AN DE LA INAUGURARE

Distribuie pe:

Zilele trecute, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș a aniversat un an de la inaugurarea Muzeului Universității “George Emil Palade”. Cu acest prilej, a fost lansat site-ul: https://muzeul.umfst.ro/, unde vizitatorii sunt așteptați să descopere această veritabilă carte identitară a Universității.

,,În 24 ianuarie s-au împlinit 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Mica Unire prin dubla alegere la Iași și apoi București a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, împlinindu-se astfel idealul unirii al generației pașoptiste care, la 1859, a știut să canalizeze energiile naționale. Această zi este deci prilej de onorare a eforturilor depuse de aceștia pentru afirmarea statului român modern, reprezentând un pas înainte înspre modernizarea societății românești.

Anul 2021 a fost un an intens, cu multe activități care au poziționat Muzeul Universității «George Emil Palade» în galeria centrelor de interes cultural din Târgu-Mureș. Le mulțumim tuturor celor care ne-au trecut pragul și colaboratorilor pentru sprijinul și susținerea pe care ne-au arătat-o”, precizează Compartimentul Relații Publice UMFST.

Muzeul poate fi vizitat în fiecare vineri, ghizi fiind studenții specializărilor Istorie și Istorie și Turism Cultural din cadrul Facultății de Științe și Litere “Petru Maior”. Accesul este gratuit.

E Pluribus Unum!

L.O.

Lasă un comentariu