CUPA ROMÂNIEI LA POPICE RĂMÂNE LA MUREȘENCE

Distribuie pe:

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz și-a adjudecat trofeul Cupei României, după ce a câștigat și cea de-a treia etapă, ultima, a competiției, desfășurată la Ploiești.

Echipa mureșană, formată din Dan Monica, Ciobanu Maria, Fekete Reka, Seres Bernadett, Szabo Julia Emese, Janosi Halmagyi Kriszta, Bordianu Roxana Andreea (lipsesc Duka Tilda și Budoi Noemi), și-au păstrat de altfel trofeul cucerit și în ediția trecută. În clasamentul final, Electromureș Romgaz a totalizat 9 puncte, cu un total general de 9.234 p.d., urmată de Rapid București cu 6 puncte (8.916 p.d.) și Conpet Petrolul Ploiești, 3 puncte (8.337 p.d.). Tot la Ploiești, în prima etapă din returul Campionatului Național pentru senioare, fetele de la Electromureș Romgaz au terminat la egalitate 4 - 4 (3.009 p.d.-3.009 p.d) meciul cu Rapid București, după o dispută aprigă, rezultatul final fiind decis la ultimele lansări. Punctele echipei au fost aduse de Seres Bernadett 526 p.d., Fekete Reka 510 p.d., și Ciobanu Maria 544 p.d. La sfârșitul săptămânii vor avea loc meciurile tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la popice.

Promovate în această fază a competiției, Electromureș Romgaz va juca în deplasare cu puternica echipă KK Slovan Rosice, campioana Cehiei.

SIRIUS MUREȘUL TG. MURES PIERDE ÎN FAȚA LIDERULUI

În runda a 16-a din Liga Națională de baschet feminin s-au consemnat rezultatele: Rapid București - KSE Târgu Secuiesc 59-67, Phoenix Constanța - ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 64-83, CSM Satu Mare - CSM Târgoviște 94-54 și BC Sirius Mureșul Tg. Mureș - FCC Baschet UAV Arad 62-79. Agronomia București a stat, iar meciurile Universitatea Cluj-Napoca - CSM Alexandria și Triumf Botoșani - Olimpia CSU Brașov s-au amânat. În clasament conduce FCC Baschet UAV Arad (cu 31 de puncte), urmată de CSM Satu Mare (cu 25 de puncte) și campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (tot cu 25 de puncte). BC Sirius Mureșul Tg. Mureș se află pe locul al 6-lea (cu 22 de puncte). Etapa a 17-a este programată sâmbătă, 29 ianuarie 2022.

O NOUĂ ÎNFRÂNGERE PENTRU MINAUR BAIA MARE

CS Minaur Baia Mare a fost învinsă în deplasare de formația franceză Nantes, cu scorul de 34-29 (14-14), duminică, într-un meci din Grupa B a EHF European League. Cele două echipe s-au întâlnit și în semifinalele sezonului trecut, la turneul final de la Baia Mare, când Nantes a câștigat cu 36-34. Sâmbătă, în celălalt meci al grupei, SG BBM Bietigheim a dispus cu 29-19 de MKS Zaglebie Lubin. SG BBM Bietigheim are 6 puncte, fiind urmată de Nantes, 4 puncte, CS Minaur Baia Mare, 2 puncte, MKS Zaglebie Lubin, 0 puncte. Primele două clasate se califică în sferturi. Minaur va juca următorul meci pe 6 februarie, acasă, cu Nantes.

MESAJUL POSTAT DE SIMONA HALEP DUPĂ ELIMINAREA DE LA AUSTRALIAN OPEN: “AUSTRALIA, AI FOST MINUNATĂ”

Simona Halep a afirmat, într-o postare pe rețelele de socializare, că abia așteaptă să revină anul viitor la competițiile de pe tărâmul australian. “Australia, ai fost minunată. Rămân doar lucrurile pozitive din timpul petrecut aici. Abia aștept să mă întorc anul viitor”, a scris Halep pe Facebook. Simona Halep, locul 15 WTA și cap de serie numărul 14, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, de franțuzoaica Alize Cornet, locul 61 WTA, în optimile de finală ale Australian Open. La începutul lunii, tot în Australia, ea a câștigat turneul Melbourne Summer Set 1.

STAGIU DE PREGĂTIRE ÎN SPANIA PENTRU NAȚIONALA FEMININĂ!

Reprezentativa feminină de fotbal a României va desfășura, în perioada 13-24 februarie, un cantonament de pregătire centralizat în Marbella, Spania. Acesta este primul stagiu al anului pentru tricolore, în vederea pregătirii meciurilor rămase din campania de calificare la Cupa Mondială din 2023. Sub comanda lui Cristian Dulca și a staff-ului tehnic, fetele vor disputa și două jocuri amicale cu Austria și Irlanda de Nord, conform următorului program: 20 februarie 2022 / România - Austria (Marbella Football Center) si 23 februarie 2022 / Irlanda de Nord - România (Marbella Football Center).

LIGA I DE FOTBAL, ETAPA A 22-A

În etapa a 22-a din cadrul Ligii I de fotbal s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Argeș - Dinamo București 2-1, Chindia Târgoviște - FC Voluntari 0-0, Universitatea Craiova - Rapid București 1-0, CS Mioveni - Academica Clinceni 3-1, UTA Arad - Gaz Metan  Mediaș 0-1, FCSB - CFR Cluj 3-3, FC Botoșani - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-0 și Farul Constanța - U Craiova 1948 3-2. În clasament conduce CFR Cluj (cu 58 de puncte), urmată de FCSB (cu 48 de puncte) și FC Voluntari (cu 38 de puncte). Meciurile etapei a 23-a se vor disputa în perioada 28-31 ianuarie 2022.

FOCAR DE COVID ȘI LA EUROPEANUL DE HANDBAL! ECHIPA CAUTĂ JUCĂTORI NOI PENTRU A CONTINUA COMPETIȚIA

Șapte indisponibili acum, alți șapte “pierduți” înainte de Euro.

Mai mulți jucători din naționala Germaniei, prezentă la Campionatul European de handbal care se desfășoară în aceste zile, au fost depistați pozitiv.

Federația germană a anunțat că cei infectați cu Covid sunt Andreas Wolff, Kai Hafner, Luca Witzke, Timo Kastening și Lukas Mertens, cu toții intrați acum în izolare.

Cum Julius Kuhn și Hendrik Wagner sunt și ei indisponibili pentru meciul de astăzi cu Polonia, decisiv pentru câștigarea Grupei D, oficialii nemți încearcă să găsească o soluție cu Bundesliga și federația europeană pentru a aduce înlocuitori în lot și pentru a putea continua competiția în grupele semifinale. Alți șapte jucători au fost “pierduți” de Germania înaintea începerii competiției, din cauza accidentărilor și a coronavirusului.(sport.ro)

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu