RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAȚIA ÎN CONDIȚII DE VREME NEFAVORABILĂ

Distribuie pe:

Recomandăm ca, în condițiile unui carosabil umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei, conducătorii auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos!

Nu circulați cu bicicleta atunci când partea carosabila este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveți în bună stare de funcționare ștergătoarele și instalația de climatizare și dezaburire. Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

Echipați-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional).

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE IPJ Mureș

Lasă un comentariu