TÂRGUMUREȘEANCA ALECSANDRA MATEI, ÎN STRUCTURA DE CONDUCERE A FEDERAȚIEI ROMÂNE DE TAEKWON-DO ITF

Distribuie pe:

Federația Română de Taekwon-do ITF - Vicecampioană Europeană 2021 și-a ales la Hațeg noua structură de conducere, pentru mandatul 2022-2026. Iată componenta noii structuri:

președinte - Oprescu Cosmin, secretar general - Goron Dan, director tehnic - Master Mureșan Alexandru, vicepreședinți - Banea Ciprian și Ionicescu Marius, secretar federal - Popa Cristian, membri - Lazurca Alin, Petre Romeo, Hondru Mihai, Matei Alecsandra, Lascău Ionuț.

Felicitări și succes în noul mandat!!!

KEȘERU, OUT! CUM VA ARĂTA FCSB ÎN DERBY-UL CU DINAMO

FCSB a terminat la egalitate partida cu CFR Cluj, de pe Arena Națională, scor 3-3, și se pregătește pentru derby-ul cu Dinamo, din Ștefan cel Mare. Roș-albaștrii pregătesc schimbări majore în primul 11 pentru confruntarea de duminică. Nu mai puțin de 5 jucători noi față de partida cu CFR Cluj vor apărea în echipa lui Toni Petrea. Crețu, Vinicius și Radunovic vor reveni în defensivă, Oaidă îi va lua locul lui Șut la mijlocul terenului, în timp ce Dumiter va fi titularizat în ofensivă. Ovidiu Popescu și Adrian Șut au fost avertizați în meciul cu CFR Cluj și sunt suspendați pentru derby-ul cu Dinamo. Ianis Stoica a avut o amigdalită acută și este pe tratament cu antibiotice. Șansele ca el să evolueze în partida din Ștefan cel Mare sunt minime. Claudiu Keșeru a avut o evoluție ștearsă cu CFR Cluj și a fost înlocuit la pauză. Nemulțumit de prestația atacantului, Gigi Becali l-a scos din echipă. Nici fotbalistului de 35 de ani nu i-a picat deloc bine schimbarea și relațiile dintre el și oficialii echipei sunt în acest moment glaciale. Șansele ca vârful să mai îmbrace tricoul roș-albastru în acest sezon sunt minime. Cum a arătat FCSB cu CFR Cluj: Vlad - Ov. Popescu, Miron, Cristea, Haruț - Olaru, Șut, Tănase - Cordea, Keșeru, Oct. Popescu. Cum va arăta FCSB cu Dinamo: Vlad - Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Olaru, Oaidă, Tănase - Cordea, Dumiter, Oct. Popescu.

Derby-ul le găsește pe cele două rivale în situații diametral opuse și despărțite de nu mai puțin de 36 de puncte. Dinamo, gazda derby-ului, este pe locul 15, penultimul, în Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 22 de runde, în timp ce FCSB este pe locul doi, cu 48 de puncte.

În meciul tur de pe Arena Națională, FCSB s-a impus cu un categoric 6-0.

CRISTINA NEAGU REVINE LA ECHIPA NAȚIONALĂ

La finalul victoriei cu Borussia Dortmund, 33-29, la București, în grupele Ligii Campionilor, Cristina Neagu a anunțat că are de gând să revină la echipa națională a României, după ce a lipsit în ultimele luni. Neagu a spus că, personal, a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua pentru că s-a odihnit mai mult, chiar dacă nu a mers la Mondialul din Spania. La următoarea convocare, Cristina Neagu are de gând să răspundă “prezent” și să joace din nou sub tricolor: “(n.r. - despre națională) A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o in această iarnă, să nu merg la națională, am lucrat mai mult pentru corpul meu, m-am odihnit mai bine și sunt sigură că am luat decizia potrivită. (n.r. – Când te vedem și la națională, că toată lumea te alșteaptă cu brațele deschise?) Probabil că la urmatoarea convocare”, a spus Cristina Neagu. “Tigroaicele” au câștigat cu 33-29 meciul jucat în compania Borussiei Dortmund în Sala Polivalentă din București și a obținut calificarea în grupele principale.

EDI IORDĂNESCU ESTE NOUL SELECȚIONER AL ROMÂNIEI!

Federația Română de Fotbal a ales. Edi Iordănescu este noul selecționer al României și îi calcă, astfel, pe urme tatălui său, Anghel Iordănescu. Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele FRF, a deschis conferința de presă oficială și a oferit primele declarații. “Suntem aici, în fața dumneavoastră, să îl prezentăm pe noul selecționer, Edi Iordănescu. Misiunea lui este să ducă echipa din nou în elita fotbalului mondial. Experiența lui ca antrenor a contat, spiritul analitic, cunoașterea fotbalului românesc, dar și faptul că a lucrat cu mulți dintre actualii jucători ai naționalei. Suntem siguri că va construi o echipă de succes. Dincolo de clauzele de confidențialtate, contractul se întinde pentru următoarele două campanii de calificare, Liga Națiunilor și Euro. Se va prelungi automat. Ne-am dori să se întindă pe următorii 2 ani și jumătate. Obiectivul principal este calificarea la Euro 2024, dar și unul secundar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a spus Burleanu, în deschidere.

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu-Mureș, Pandurii Târgu Jiu, ȚSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și FCSB. El a cucerit titlul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj. Iordănescu îl înlocuiește pe Mirel Rădoi, al cărui contract cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021. Noul selecționer va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Națiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naționala are două amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naționala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

VICTORIE PENTRU VOLEI ALBA BLAJ ÎN SFERTURILE DE FINALĂ ALE CEV CUP LA VOLEI FEMININ

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a învins, marți, la Târgu-Mureș, formația Volero Le Cannet, scor 3-0, în manșa tur din sferturile de finală ale Cupei CEV. Scorul pe seturi a fost 25-19, 25-13, 25-15.

Manșa retur va avea loc în Franța, în 2 februarie. În optimile de finală ale competiției, Volei Alba Blaj a eliminat formația elenă PAOK Salonic, cu 3-1 și 3-0.

Dacă va obține calificarea în semifinalele competiției, Volei Alba Blaj se va duela cu câștigătoarea dintre Uralochka Ekaterinburg și Eczacibași Istanbul. Volei Alba Blaj este angrenată în cea de-a opta campanie consecutivă în cupele europene, în care a jucat finale în fiecare competiție: Liga Campionilor, Cupa CEV și Challenge Cup.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu