RAFILA SE AȘTEAPTĂ LA O CREȘTERE SPECTACULOASĂ A CAZURILOR DE COVID

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, ieri, că trendul ascendent al valului de COVD-19 continuă, până la finalul săptămânii, fiind așteptate 30.000 de cazuri zilnic. După o scădere în weekend, săptămâna viitoare vom avea “o nouă creștere spectaculoasă”. “Cifrele cu 4 în față nu sunt excluse”, afirmă ministrul. “Trendul ascendent al acestei infecții continuă, chiar dacă a fost o mică scădere așteptată, pentru că ieri, am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată și aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 - 18.000 de cazuri pentru weekend”, a declarat Rafila, ieri, în ședința de guvern. 

Ministrul afirmă că, apoi, va fi o nouă creștere spectaculoasă a numărului de cazuri. El a menționat că actuala evoluție va dura cel puțin două săptămâni.

“Această evoluție ne așteptăm să mai dureze cel puțin două săptămâni, până pe data de 10 februarie, iar un trend descendent o să schimbe datele problemei și din punctul de vedere al percepției publice, și din punctul de vedere al sistemului de sănătate, care, în anumite județe, dă semne nu de epuizare, ci dă semne de blocare, dacă vreți”, a arătat ministrul.

“Apoi ne așteptăm la o nouă creștere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă”, a adăugat Rafila.

Chiar și în aceste condiții, școlile rămân deschise pentru că spitalele din țară au ocupate acum 34% din paturile alocate bolnavilor de Covid-19. 

În acest moment, din populația totală, rata de vaccinare e de 41,8%. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu