ÎN ULTIMII 30 DE ANI, S-A DUBLAT NUMĂRUL FEMEILOR CĂSĂTORITE CU BĂRBAȚI MAI TINERI...

Distribuie pe:

Potrivit unei analize a Institutului Național de Statistică (INS), dacă în anul 1990, în România, doar 5% dintre căsătorii erau încheiate între bărbați mai tineri decât soțiile lor, în anul 2020, procentul a ajuns la peste 11%.

A crescut și vârsta mirilor

În prezent, cele mai multe căsătorii între femei cu bărbați mai tineri au loc la grupa de vârstă 25 - 29 de ani, urmate de grupa de vârstă 30 - 34 de ani, lucrurile evoluând în timp.

Astfel, dacă în primii ani după Revoluție, cele mai multe nunți cu femei care își luau de soț un tip mai tinerel avea loc la grupa de vârstă 20 - 24 de ani, prin anul 1996, acest tip de mariaj s-a mutat la grupa de vârstă 25 - 29 de ani, iar după anul 2000, cele mai multe asemenea căsătorii au trecut la cei de 30-34 de ani.

Totodată, vârsta medie a femeilor la căsătorie era în 1990 de aproximativ 23,7 ani, iar la bărbați de circa 26 de ani. Comparativ, în 2020, bărbații se căsătoreau cu aproape 10 ani mai târziu, iar femeile amânau cu 7 ani data la care se măritau.

Pe termen lung, acest fenomen influențează negativ natalitatea, ca efect al reducerii perioadei fertile conjugale.

Ce vor femeile

În opinia psihologilor, femeile preferă bărbați mai tineri cu gândul la durata relației, bazându-se în special pe faptul că un bărbat mai tânăr va fi mereu deschis la propunerile venite din partea unei partenere mai în vârstă și nu o va judeca niciodată.

În plus, ele au nevoie de reconfirmarea feminității și să își păstreze încrederea în puterea lor de seducție, profitând într-o oarecare măsură de pofta de viață a unui bărbat mai tânăr.

La modul pragmatic, bărbații tineri sunt de obicei fără obligații și pot avea, la început, o relație pur sexuală, care poate fi dezvoltată într-o relație (căsătorie) pe termen lung.

Ce vor bărbații

Bărbații nu țin cont de vârsta unei femei, iar din punctul lor de vedere, cel mai remarcabil lucru este aspectul fizic. În opinia acestora, și experiența sexuală a femeii joacă un rol extrem de important, iar astfel se pot simți și ei mult mai împliniți din acest punct de vedere.

Specialiștii susțin că bărbații tineri se îndrăgostesc de ceea ce primesc de la o femeie mai în vârstă, dar nu au primit de la mamă sau de la o altă femeie pe care au întâlnit-o și cu care au avut o relație.

Ei admiră întotdeauna experiența femeii mai mari decât ei, încrederea în sine de care dă ea dovadă, dar și statutul profesional al acesteia. Într-o astfel de relație, femeia este cea care ghidează totul, ajutându-l pe soțul tânăr să își găsească propriul drum în viață, dar și să se descopere exact așa cum este.

Obstacole

De asemenea, psihologii mai precizează că femeia matură apreciază întotdeauna familia, căminul, dar și ordinea, însă bărbatul tânăr are o altă mentalitate și preferă să mai copilărească.

În momentul în care încep o relație cu un bărbat mai tânăr, femeile realizează că puterea de seducție este încă activă, iar acest lucru le ajută din toate punctele de vedere.

Însă, trebuie să se știe că un astfel de cuplu are mereu mai multe obstacole de depășit. De exemplu, bărbatul tânăr își dorește să devină tată, însă acest lucru nu poate să fie întotdeauna îndeplinit, astfel încât relația ajunge undeva pe marginea prăpastiei și apare... ispita mai tânără.

Totuși, femeia matură știe că nu trebuie să facă niciun fel de presiune asupra partenerului mai tânăr, așteptând cu răbdare și drăgălășenie ca acestuia să îi treacă impulsul de a deveni părinte și să aprecieze mai mult confortul și iubirea necondiționată pe care i-o oferă ea. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu