MEDICAMENT ANTICANCER DIN CIMBRU ȘI OREGANO

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Purdue, citați de descopera.ro, susțin că au reușit să găsească rețeta ideală pentru un compus anticancerigen, alcătuit numai din plante.

“Studiile noastre ne vor ajuta să sintetizăm produsul și să fabricăm un medicament care este capabil să suprime tumorile canceroase. Am găsit acest compus anticancer în cimbru și oregano, însă adăugarea acestor două plante în dietă nu ajută pentru a obține beneficii semnificative în cazul acestei boli.

Am realizat deja primul pas către utilizarea acestui compus în produse farmaceutice, prin cartografierea căii sale de biosinteză, un fel de rețetă moleculară a ingredientelor.

Aceste plante de cimbru și oregano conțin compuși importanți, dar cantitatea este foarte mică și extracția nu va fi suficientă. Înțelegând modul în care se formează acești compuși, deschidem calea către ingineria plantelor cu niveluri mai mari sau spre sintetizarea compușilor din microorganisme pentru uz medical.

Este un moment uimitor pentru știința plantelor. Avem instrumente care sunt mai rapide și mai ieftine, oferind mai multe informații. Este ca și cum ai privi în interiorul celulei, este aproape de necrezut.

Timolul, carvacrolul și timihidrochinona sunt niște compuși aromatici din cimbru, oregano și alte plante din familia Lamaceae. De asemenea, aceștia prezintă proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii, benefice sănătății.

S-a dovedit că timohidrochinona are proprietăți anticancerigene și reduce riscul de moarte prematură”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu