MAI AVEM PREȘEDINTE DE ȚARĂ?

Distribuie pe:

Cu tot respectul pentru funcția pe care o deține, o ocupă dl Johannis, mă întreb... unde este? Ce mai face? Cum se mai simte? Cu ce își mai umple zilele, pentru că promulgarea legi, benefice țării... nu... prezență, atitudini, păreri... nu... nu prea se simte că avem președinte.

O ambiguitate, un con de umbră au acoperit președenția României. Apariții sporadice, discursuri împăciuitoare de un bun simț dus până aproape de limitele unor scuze. Cam atât. Da, avem Guvern, avem Camera Deputaților, avem Senat care, cel puțin, ne lasă impresia că se zbat între a plafona prețuri și a liberaliza piețe, între a mări pensii și alocații în același timp cu impozitele, între a ne lăsa fără centrale pe gaz, fără centrale pe lemne, într-o țară în care nu mai sunt nici lemne, doar vreascuri, o să ne încălzim cu iubirea pentru țară.

Unde e domnul președinte? Unde e instituția prezidențială? Chiar nu are nimic de spus, de obiectat, de lăudat sau de contracarat?

Omul care ar trebui să servească țara e scump la vedere, scurt la vorbă. Nu e un lucru neapărat rău dacă, în puținele vorbe și rarele apariții, am simți că știe ce se întâmplă în jurul dânsului, că a luat o poziție, fie pro, fie contra, poziție prin care susține clar interesele poporul român; am simți, mai exact, că îi pasă.

Președintele ar trebui să fie primul scut de apărare al românilor între ei și guvernanți. Primul care să atragă atenția Guvernului în cazul unor propuneri, hotărâri care aduc prejudicii cetățenilor, drepturilor acestora, vieții și sănătății oamenilor acestei țări.

Domnul președinte, ajutat de armata de oameni pe care o are în subordine, cred că ar trebui să înceapă să simtă și să gândească din perspectiva omului de rând, situația internă a României. Poate așa, i-ar fi mai ușor să impună Guvernului o conducere mai puțin politică a acestei țări, ci mai mult administrativă. Este mai ușor să fii politician, mai ales dacă ești susținut de un partid care îți ține spatele, decât un administrator care trebuie să amortizeze cheltuieli, să plătească salarii, impozite și să scoată și profit. Domnule Președinte, asta trebuie să cereți Guvernului. Mai puțină politică, mai multă administrație.

Haideți să lăsăm politica pentru campania electorală! (A.D.)

ANTONELA DUMITRACHE

Lasă un comentariu