BIBLIOTECARUL AVRAM IANCU, NOMINALIZAT PENTRU PERFORMANȚA ANULUI 2021 ÎN LUME LA ÎNOT ÎN APE DESCHISE

Distribuie pe:

Avram Iancu, nominalizat pentru performanța anului 2021 în lume la înot în ape deschise.

Polisportivul Avram Iancu a fost nominalizat pentru performanța anului 2021 în lume la înotul în ape deschise de către World Open Water Swimming Asociation (WOWSA), după ce bibliotecarul din Petroșani a reușit să parcurgă 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore și 30 de minute, o premieră în domeniu.

Performanța lui Avram Iancu, stabilită pe 9 septembrie 2021, a fost omologată de organizația mondială cu sediul în California, iar acesta a fost nominalizat, alături de alți 14 sportivi din lume, pentru obținerea titlului de “Performance of the Year”.

“În anul 2021 am decis să încerc și înotul împotriva curentului, în susul Dunării, cum se mai spune. S-a născut astfel o nouă performanță care, iată, este unică la nivel mondial și este apreciată ca atare. Îmi aduc aminte că atunci era o zi friguroasă, cu o temperatură foarte scăzută pe timpul nopții și cu o apă foarte rece. A fost un înot în premieră și pentru mine, dar și pentru echipa care m-a însoțit, inclusiv pentru observatorii oficiali din Serbia și România”, a declarat Avram Iancu pentru Agerpres.

El a arătat, conform aceleiași surse, că, pentru a reuși să se claseze pe locul întâi în cadrul selecției efecuate de WOWSA, este nevoie ca susținătorii săi să-l voteze pe site-ul organizației, până pe 31 ianuarie. Câștigătorul va fi desemnat pe 7 februarie.

“Ceea ce a ținut de brațele mele am făcut. Am realizat o performanță unică. (...) Vă rog să mă credeți că am depășit de mult timp perioada dorinței de afirmare și că acest demers nu este atât de important pentru mine. Mai important este pentru compatrioții noștri care mai găsesc bucurie și satisfacție doar în astfel de biruințe românești”.

Votul online se poate exprima până pe 31 ianuarie, urmând doi pași. Susținătorii trebuie să se înregistreze la https://www.openwaterswimming.com/login/?action=register, după care Avram Iancu poate fi votat la adresa https://www.openwaterswimming.com/contestants/avram- iancu-romania-2021.

Bibliotecarul din Petroșani este cunoscut pentru performanțele sale sportive. El a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanță de 2.860 de kilometri. Pe lista reușitelor este înscrisă și traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul țărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu