ACTIVITĂȚI DE REDUCERE A CERERII DE DROGURIÎN MEDIUL UNIVERSITAR

Distribuie pe:

Zilele trecute, la sediul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș a avut loc o întâlnire de lucru între rectorul universității - Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, și coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș - Ion Aleodor Roman.

Cu acest prilej a fost stabilit cadrul încheierii unui protocol de colaborare în vederea desfășurării de activități în comun în domeniul reducerii cererii de droguri.

Conform Protocolului, Agenția Națională Antidrog va derula activități de reducere a cererii de droguri în mediul universitar (activități de prevenire a consumului de droguri și activități de asistență integrată a consumatorilor). Documentul prevede și că Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș urmează să sprijine desfășurarea acțiunilor ce țin de rolul Agenției de coordonator național al politicilor în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și al asistenței integrate a consumatorilor prin aceea că vor asigura sprijinul în organizarea de către specialiștii C.P.E.C.A. Mureș a activităților specifice în mediul universitar, vor desfășura activități de prevenire a consumului de droguri. Acestea vor avea loc prin intermediul cadrelor didactice, după instruirea acestora de specialiștii C.P.E.C.A. Mureș, a precizat

Ion Aleodor Roman, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș.

L.O.

Lasă un comentariu