GUVERN: AUDIT DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ PENTRU PROIECTELE DE INFRASTRUCTURĂ CARE VIZEAZĂ DRUMURILE JUDEȚENE

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat, prin ordonanță, modificarea și completarea Legii 265/2008 privind gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră, stabilind, între altele, realizarea unei evaluări de impact și a unui audit de siguranță rutieră pentru proiectele de infrastructură care vizează drumurile județene, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia este vorba de un act normativ care transpune în legislația națională prevederile Directivei europene privind siguranța infrastructurii rutiere.

Cărbunaru a precizat că printre modificările aduse legii se numără introducerea de noi concepte legate de siguranța rutieră și evaluarea acestei siguranțe, precum și realizarea unei evaluări de impact și a unui audit de siguranță rutieră pentru proiectele de infrastructură care vizează drumurile județene.

“De asemenea, sunt prevăzute măsuri de realizare a unui sistem de raportare voluntară accesibilă tuturor utilizatorilor drumurilor. (...) Se modifică și regimul de sancțiuni legate de siguranța rutieră din perspectiva responsabilității administratorilor drumurilor”, a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului. AGERPRES

MINISTRUL MEDIULUI: ÎN ROMÂNIA EXISTĂ, CONFORM SPECIALIȘTILOR, PESTE 4.000 DE EXEMPLARE DE URS

România are în prezent peste 4.000 de exemplare de urs, acest număr fiind avansat de specialiști, a declarat joi, la Brașov, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, care a menționat că în lunile următoare se va face o evaluare privind populația de urs.

“Am auzit azi o părere exprimată de specialiști - 4.000 și ceva de exemplare la nivel național. Nu avem o evaluare la zi, vom face una în primăvară. În urma creșterii populației, ursul s-a extins în județe în care nu a mai fost văzut, nu au mai fost pagube, a ajuns în sudul țării, la Galați, Craiova. (...) Analizăm împreună cu specialiștii să găsim o soluție”, a afirmat ministrul cu ocazia prezentării proiectului “Life for bear - Conservarea populației de urs brun din România”.

Conform managerului de proiect, Raul Jurj, de la ICAS Brașov, colaborarea specialiștilor cu autoritățile locale privind această problemă s-a îmbunătățit în ultimii ani.

“În România, la ora actuală sunt probleme cu ursul, atât probleme la nivel social, cât și la cel administrativ. Avem sprijinul autorităților să le rezolvăm. (...) Colaborarea cu Brașovul s-a îmbunătățit, dar în urmă cu doi ani nu aveam o credibilitate față de autoritățile locale”, a afirmat specialistul brașovean.

Potrivit acestuia, densitatea cea mai mare a populației de urși la nivel de județ este în Covasna - peste 18 urși pe 100 de kilometri pătrați. Din punctul de vedere al habitatelor, cea mai mare densitate este în municipiul Brașov și în zona din jurul acestuia, de un urs pe kilometru pătrat. (Agerpres)

Lasă un comentariu