PREMIERĂ ISTORICĂ ÎN ROMÂNIA: DOUĂ CAMPIONATE EUROPENE ORGANIZATE LA DISTANȚĂ DE CÂTEVA ZILE!

Distribuie pe:

Orașul Otopeni va fi gazda Campionatului European de sărituri în apă pentru juniori, la finalul lunii iunie. Apoi, la începutul lunii iulie, în aceeași locație se va organiza Campionatului European de înot pentru juniori. De asemenea, în decembrie 2023, tot la Otopeni va avea loc un al treilea Campionat European, de data aceasta pentru seniori în bazin de 25 de metri. Camelia Potec este mândră că România poate, în fine, să organizeze astfel de concursuri. “Emoțiile cresc de la o zi la alta, am început deja să ne stresăm și aici vorbesc de întreaga echipă a federației pe care o conduc”, a declarat Camelia Potec, președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, care așteaptă rezultate bune de la tinerii sportivi români. “Îmi doresc ca ei să se simtă bine, iar dacă se vor simți bine, vor veni și rezultatele. Sper ca până la aceste campionate europene să se poată pregăti în condiții bune și să câștige medaliile pe care ni le dorim cu toții. Toți cei care au venit aici din partea federației europene și din partea federației internaționale au fost surprinși de acest complex de natație din România”, a completat cea care a cucerit medalia de aur pentru România la Olimpiada de la Atena, în 2004.

GEORGE PUȘCAȘ ARE O NOUĂ ECHIPĂ!

Atacantul George Pușcaș va părăsi echipa Reading din liga a doua engleză pentru a evolua la Pisa, ocupanta locului 2 în Serie B, informează presa italiană. Potrivit jurnalistului Gianluca di Marzio, Pușcaș, 25 de ani, va fi împrumutat până la finalul sezonului, cu o clauză de cumpărare definitivă în cazul în care Pisa promovează în Serie A. Astfel, internaționalul român revine în Italia, țară în care a mai jucat la Inter Milano, Bari, Benevento, Novara și Palermo. El a fost transferat în vara anului 2019 la Reading, pentru opt milioane de euro. Românul are contract cu gruparea engleză până în vara anului 2024. La Reading, Pușcaș a jucat 91 de partide și a înscris de 20 de ori. În acest sezon, el are 27 de apariții în toate competițiile și doar două goluri marcate.

REACȚIA LUI NOVAK DJOKOVIC DUPĂ CE RAFAEL NADAL A CÂȘTIGAT AUSTRALIAN OPEN!

Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP, a câștigat, duminică, Grand Slam-ul cu numărul 21, după ce l-a întrecut, cu scorul de 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5, pe rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP. Finala a durat aproximativ cinci ore și jumătate, și, la capătul ei, Nadal a devenit primul jucător din istorie care a câștigat 21 de titluri de Grand Slam, unul în plus față de Roger Federer și de Novak Djokovic. După performanța spaniolului, Djokovic nu a ezitat să reacționeze și l-a lăudat pe Nadal. “Felicitări lui Rafael Nadal pentru turneul de Grand Slam cu numărul 21. O performanță incredibilă. Spiritul său de luptător a făcut din nou diferența. Medvedev a dat totul pe teren și a jucat cu pasiune și determinare, așa cum așteptam toți să se întâmple”, a scris Djokovic, pe Twitter. Nadal, 35 de ani, a cucerit a doua oară în carieră Australian Open, din șase finale jucate, primul succes după cel repurtat în 2009. Spaniolul a mai câștigat de 13 ori turneul de la Roland Garros, de două ori turneul de la Wimbledon și de patru ori US Open. Medvedev, 25 de ani, rămâne cu două finale jucate la Melbourne Park și pierdute în ultimii doi ani, o finală și un trofeu la US Open. Condus cu 2-0 la seturi, Rafael Nadal a avut o revenire incredibilă și a reușit să închidă partida în 5 ore și 28 de minute, scor 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5. Cei doi jucători își vor păstra locurile și după această competiție.

Câștigătorul AusOpen va primi un premiu de 2,875 de milioane de dolari australieni (1,82 de milioane de euro) și 2.000 de puncte ATP. Învinsul va încasa un premiu de 1,575 de milioane de dolari australieni (996.500 de euro) și 1.200 de puncte ATP.

SIMONA HALEP, COBORÂRE DRASTICĂ ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep a coborât de pe locul 15 pe locul 23 WTA, cu 2.117 puncte, în clasamentul dat publiciătții luni, după ce a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open.

Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Jaqueline Cristian, Elena Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Irina Bara și Alexandra Cadanțu au înregistrat ascensiuni importane în ierarhie, ultima revenind în Top 200.

Româncele din Top 200 WTA ocupă următoarele poziții: 23. Simona Halep - 2.117 puncte (-8 poziții); 32. Sorana Cîrstea - 1.612 (+6); 56. Irina-Camelia Begu - 1.043 (+8); 58. Jaqueline Cristian - 1.013 (+11); 61. Elena Gabriela Ruse - 991 (+11); 101. Ana Bogdan - 722 (+15); 123. Irina Bara - 585 (+11); 124. Mihaela Buzărnescu - 581 (-2); 197. Alexandra Cadanțu-Ignatik - 344 (+12). Cristian și Ruse sunt la cele mai bune clasări din carieră. Americanca Danielle Collins a urcat 20 de locuri, până pe locul 10, după finala jucată la Australian Open. Câștigătoarea trofeului, australianca Ashleigh Barty, se menține pe prima poziție. Primele zece locuri ale clasamentului WTA sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Ashleigh Barty (Australia) - 8.331 de puncte; 2. Arina Sabalenka (Belarus) - 5.698; 3. Barbora Krejcikova (Cehia) - 5.533 (+1); 4. Iga Swiatek (Polonia) - 4.456 (+5); 5. Karolina Pliskova (Cehia) - 4.452; 6. Paula Badosa (Spania) - 4.429; 7. Garbine Muguruza (Spania) - 4.195 (-4); 8. Maria Sakkari (Grecia) - 4.071 (-2); 9. Anett Kontaveit (Estonia) - 3.871 (-2); 10. Danielle Collins (SUA) - 3.071 (+20).

Emma Răducanu (Marea Britanie) a urcat cinci poziții, până pe locul 13, cel mai bun din carieră.

Japoneza Naomi Osaka, câștigătoarea ediției trecute a Australian Open, eliminată în turul al treilea al AusOpen, a pierdut 71 de poziții, coborând pe locul 85 WTA, Sofia Kenin, fostă jucătoare din Top 10 WTA, a coborât și ea 82 de locuri, până pe 95, iar Serena Williams a ajuns pe locul 244, după ce a pierdut 185 de locuri.

REFUZAT DE FRF, ADRIAN MUTU SE POATE ÎNTOARCE ÎN LIGA 1

Adrian Mutu a fost printre principalii favoriți de a prelua postul lăsat liber de Mirel Rădoi, la sfârșitul lunii noiembrie. După aproape două luni în care prima reprezentativă a României nu a avut selecționer, șefii de la Casa Fotbalului au finalizat cu succes negocierile cu Edi Iordănescu. Lăsat pe dinafară de oficialii de la FRF, tehnicianul de 43 de ani nu duce totuși lipsă de oferte. După ce a avut oferte de la echipa maghiară Kisvarda sau din zona Golfului, “Brilianutul” e în cărți să o preia pe FC Argeș, clubul la care a început fotbalul ca jucător, conform as.ro.

CUPA ROMÂNIEI LA BASCHET FEMININ

Potrivit site-ului oficial al Federației Române de Baschet, Final Four-ul este programat în perioada 26-27 februarie, la “Sepsi Aréna” din Sfântu Gheorghe. Prima zi este rezervată semifinalelor, care au fost stabilite prin tragere la sorți luni, 31 ianuarie: Phoenix Constanța - CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - CSM Alexandria. Deținătoarea trofeului este ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care în finala ediției precedente a învins cu 83-55 pe Universitatea Cluj-Napoca.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu