ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 31 ianuarie-1 februarie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 65 de intervenții, după cum urmează: două incendii, două alte situații de urgență și 61 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

Luni, 31 ianuarie, în jurul orei 12.00, incendiu produs la o casă de locuit din municipiul Târgu-Mureș, strada Aurel Filimon. S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un incendiu cu degajări mari de fum. Acesta s-a manifestat în două încăperi, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. În urma incendiului au ars bunurile aflate în încăperi. Pompierii au reușit lichidarea incendiului în limitele găsite, fără a apuca să se propage la întreg imobilul. Circulația în zonă a fost blocată pe toată durata intervenției. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric.

Tot luni, 31 ianuarie, în jurul orei 18.40, incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Cuștelnic. Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. După executarea recunoașterii s-a constatat ca incendiul s-a manifestat violent cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 5 ha. La fața locului au fost alocate 14 cadre militare pentru lichidarea incendiului. După aproximativ o oră de luptă intensă cu focul, incendiul a fost lichidat. A fost o intervenție dificilă pentru pompierii militari, deoarece aceștia au fost nevoiți să se deplaseze pe jos mai bine de doi km pentru localizarea și lichidarea incendiului și pe toată durata intervenției era pericolul ca incendiul să se propage la fondul forestier. În urma acestuia au fost afectate aproximativ 7 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost foc deschis în spatii deschise.

Alte intervenții

Luni, 31 ianuarie, în jurul orei 11.40, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș au intervenit pentru îndepărtarea de țurțuri de gheață care erau în pericol de cădere de pe o clădire din municipiul Târgu-Mureș, Piața Trandafirilor. Pompierii au îndepărtat țurțurii de gheață.

Misiuni

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost executate 40 de misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Lasă un comentariu