O SESIUNE PARLAMENTARĂ SUB SEMNUL RESPONSABILITĂȚII

Distribuie pe:

Ieri, ambele Camere ale Parlamentului s-au reunit în cadrul primei sesiuni parlamentare din acest an, care s-a derulat în circumstanțe deosebite, care îndeamnă, în primul rând, la o responsabilitate sporită.

Au fost alese conducerile celor două Camere (vicepreședinții, secretarii și chestorii Birourilor permanente), după care trecem la treabă.

De departe, provocarea numărul 1 va fi criza din energie, pentru că măsurile deja luate de Guvern le considerăm insuficiente și va trebui să lucrăm la legiferarea (includ aici și legea off-shore, dar și hidrocentralele - inclusiv hidrocentrala de la Răstolița - care trebuie puse cât mai repede în funcțiune) a noi modalități de sprijinire a populației.

Am mai scris despre acest subiect și reiterez că ne dorim o reglementare a pieței de energie, ca unică soluție de moment pentru stoparea creșterii galopante a facturilor și a costului vieții, în general.

La fel de importante vor fi și discuțiile despre noua manieră de gestionare a pandemiei de coronavirus, dar sunt încrezătoare că, împreună cu ministrul Alexandru Rafila și specialiștii din Ministerul Sănătății, vom reuși să implementăm în continuare soluțiile cele mai bune.

De asemenea, situația de securitate a țării, despre care am atras atenția încă din primăvara lui 2021, figurează printre prioritățile noastre.

Deputat DUMITRIȚA GLIGA PSD Filiala Mureș

Lasă un comentariu