POLOISTELE MUREȘENE, LOCUL SECUND LA TURNEUL II AL CN UNDER 19

Distribuie pe:

Recent, la Bazinul Olimpic din Tg. Mureș s-a desfășurat turneul II al Campionatului Național de polo pe apă rezervat junioarelor Under 19. La competiție au participat cinci echipe, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Județene de Polo Mureș: CSM Unirea Alba Iulia, CS Triumf București, CS Dinamo București, CSS Nr. 1 București și CSM Tg. Mureș. Poloistele mureșene, antrenate de Cristian Ispir și Andreea Maier, au obținut următoarele rezultate: 24-9 cu Triumf București, 19-9 cu CSS Nr. 1 București, 23-8 cu CSM Unirea Alba Iulia și 10-12 cu Dinamo București. Turneul a fost câștigat de echipa CS Dinamo București, cu maxim de puncte, urmată de formația CSM Tg. Mureș.

35 DE STEJARI PENTRU MECIUL CU RUSIA DIN RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP 2022

Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 5 februarie 2022, în primul meci din Rugby Europe Championship, Rusia. Partida, care va avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 14.30 (în direct pe TVR 1), face parte și din campania de calificare la Cupa Mondială din Franța, echipele care termină pe primele două locuri, edițiile 2021 și 2022, cumulat, urmând să se califice direct la competiția din Franța, iar cea de pe locul trei va juca în recalificări. Stejarii se află în cantonament la București din a doua jumătate a lunii ianuarie, jucătorilor din campionatul intern alăturându-se în aceste zile și sportivii care evoluează în Franța. Staff-ul tehnic a stabilit un lot de 35 de jucători care pregătesc meciul cu Rusia, 20 de înaintași și 15 treisferturi. “Avem o revanșă de luat cu Rusia, având în vedere rezultatul de anul trecut. Sunt unii dintre adversarii noștri direcți în ce privește lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023, astfel că vor veni cu cea mai bună echipă la București pentru a obține un rezultat bun. Depinde doar de noi să îi împiedicăm să facă acest lucru și să reușim să ne apropiem mai mult de principalul nostru obiectiv, acela de a ne califica la Cupa Mondială.”, a declarat Stejarul Marius Antonescu.                      

MECIURILE DIN IUNIE, ÎN LIGA NAȚIUNILOR, PE STADIONUL STEAUA

Federația Română de Fotbal a comunicat către UEFA locul de disputare pentru cele două jocuri de pe teren propriu din iunie 2022, cu Finlanda și Muntenegru. Pe 4 iunie, naționala României va debuta în noua ediție din Liga Națiunilor, în Muntenegru, iar pe 7 iunie, tricolorii se vor deplasa în Bosnia și Herțegovina.

Urmează două partide pe teren propriu, pe 11 iunie, cu Finlanda, și pe 14 iunie, cu Muntenegru, ambele urmând a se disputa pe stadionul Steaua. Până acum, România a disputat două partide pe noua arenă din Ghencea, 1-0 cu Armenia și 0-0 cu Islanda, în toamna lui 2021, în preliminariile CM 2022. Până la jocurile oficiale din vară, reprezentativa României va întâlni în două jocuri amicale Grecia, pe 25 martie, tot pe stadionul Steaua din București, și Israel, pe 29 martie, la Netanya. Acestea vor fi și primele partide ale selecționerului Edward Iordănescu pe banca tricolorilor.

NOVAK DJOKOVIC SE VA VACCINA!

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a ratat participarea la Australian Open deoarece nu i s-a permis șederea în țară fără să fie vaccinat, iar Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) a profitat din plin și a câștigat turneul de la Melbourne. În contextul în care Franța a anunțat că nu va primi tenismeni nevaccinați la Roland Garros, Djokovic ar fi pe punctul să ia o decizie care ar fi contrare acțiunilor făcute în ultimele luni. Novak Djokovic se gândește să se vaccineze, conform unui apropiat.

Liderul mondial se gândește să se vaccineze, conform anunțului făcut în presa sârbă de către Daniel Miks, un scriitor care a lucrat în trecut la autobiografia sportivului. Miks a primit informații “din interior”, care spun că Djokovic ar urma să se vaccineze. “Din ce am auzit în rândul apropiaților săi, cred că Djokovic se va vaccina. Cred că finala de la Melbourne și titlul cu numărul 21 câștigat de Nadal au contribuit și ele la această decizie a lui Novak”, a transmis scriitorul, conform publicației sârbe Blic.

Decizia lui Djokovic vine și după ce Nadal a ajuns la Grand Slamul cu numărul 21 și a devenit, astfel, cel mai titrat tenismen din istoria tenisului masculin. Sârbul, împreună cu Roger Federer, au rămas la borna 20.

UEFA DĂ ÎN JUDECATĂ O PIZZERIE!

UEFA a înștiințat o mică pizzerie din Germania că va demara procedurile pentru a acționa în instanță patronii localului din cauza denumirii unuia dintre produse. Mai exact, UEFA va da în judecată “Pizza Wolke”, o pizzerie de lângă Frankfurt, după ce germanii au creat un produs cu numele “Champiognons League (n.r.- Liga Ciupercilor)”. Forul continental a considerat că au fost încălcate drepturile privind marca înregistrată “Champions League” și a trimis o scrisoare oficială pe adresa localului. UEFA dă în judecată o pizzerie din Germania, după ce localul a denumit un produs “Champignons League”. “Serios?”

“Dorim să vă informăm că reprezentăm UEFA. Autorizarea este asigurată de un avocat”, se arată în scrisoarea primită de restaurantul în cauză. Germanii s-au amuzat pe seama înștiințării primite de la UEFA și au postat totul pe Instagram. “Trăiască pizza CHAMPI(G)NONS LEAGUE! Sunt onorat! Un anunț de la UEFA? Serios? E doar să ne arate echipei mele și mie că suntem pe drumul cel bun! Nu ne vom opri până nu suntem pe toate mesele. Să vedem cât de departe ajunge UEFA! Cumpără cea mai bună pizza cu ciuperci din lume!”, a fost reacția pizzeriei. Potrivit Daily Mail, UEFA a confirmat că va lua măsuri împotriva pizzeriei din Germania. Rămâne de văzut dacă forul european va avea câștig de cauză în acțiunea împotriva pizzei cu mozzarella și ciuperci.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu