REFERENDUM - CORUNCA FĂRĂ BLOCURI

Distribuie pe:

PENTRU PĂSTRAREA IDENTITĂȚII, CORUNCA ORGANIZEAZĂ REFERENDUM LOCAL PENTRU STOPAREA CONSTRUIRII DE BLOCURI

Proiectul privind organizarea unui referendum local, prin care să fie stopată orice încercare de construire a blocurilor în Corunca, A INTRAT ÎN LINIE DREAPTĂ.

Un grup de șase consilieri au depus zilele trecute, spre aprobarea Consiliului Local Corunca, proiectul privind organizarea unui referendum local, în care locuitorii din Corunca să decidă în mod democratic cum vor să arate în viitor comuna în care locuiesc: cu sau fără aglomerări urbane.

Ideea consultării populației s-a născut în vara anului trecut, când consilierii locali au decis, în unanimitate, că este necesară adoptarea unei hotărâri de Consiliu local în vederea organizării unui referendum, prin care locuitorii comunei Corunca sunt invitați să răspundă cu “Da” sau “Nu” la întrebarea:

“Sunteți de acord să se construiască blocuri în zonele rezidențiale din comuna Corunca?”

Această consultare este necesară deoarece în ultima perioadă, presiunile exercitate de către anumiți investitorii imobiliari, care doresc să construiască blocuri, asupra reprezentanților autorității locale din Corunca au devenit insuportabile, ajungându-se la amenințări, plângeri penale, acțiuni în instanță și șantaj.

În cazul în care locuitorii comunei vor decide că nu vor blocuri în comuna lor, atunci aleșii locali vor scăpa de povara care acum o au de îndurat, în contradictoriu cu cei care vor cu orice preț să se îmbogățească în detrimentul cetățenilor onești ai comunei Corunca.

Primarul comunei a făcut pașii necesari organizării scrutinului, cerând controlul de legalitate al Hotărârii de consiliu ce urmează a fi adoptată de la Instituția Prefectului. Răspunsul primit a fost favorabil organizării referendumului.

Teoretic, dacă există voință, până la toamnă putem avea un rezultat din partea cetățenilor: dacă doresc sau nu blocuri în vecinătatea caselor lor.

Dacă stăm nepăsători, în mai puțin de un deceniu vom deveni un “dormitor” aglomerat al orașului Târgu-Mureș, fără identitate culturală și rupți de tradiții.

Avem șansa, prin acest referendum, care va trasa sarcini precise aleșilor locali despre felul în care trebuie să aprobe PUZ-urile, să devenim prima comună periurbană din România care decide să se protejeze de haosul urbanistic ce a pus stăpânire pe localități similare din țara noastră.

DANIEL CHEȘA - consilier local

Lasă un comentariu