Noapte albă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș - PRIMA PRELEVARE DE ORGANE DIN ANUL 2022

Distribuie pe:

În cursul nopții trecute, mai multe echipe de medici de la Târgu-Mureș, București și Cluj au prelevat ficatul și rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secția Clinică ATI în urma unui accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, fiind una dintre cele mai dificile misiuni de prelevare, deoarece a fost un pacient instabil, precum și ținând cont de contextul epidemiologic actual și de toate măsurile de protecție împotriva SARS-CoV2.

Prelevarea de organe realizată în cursul nopții trecute este prima din anul 2022, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

În cursul anului 2021, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș au avut loc șapte (7) prelevări de organe.

Biroul de presă

Lasă un comentariu