ÎN JUDEȚUL MUREȘ - TRATAMENT PENTRU HEPATITA C, ASIGURAT DE CNAS

Distribuie pe:

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că, începând din această lună, tratamentul pentru pacienții cu diverse forme de hepatita C și ciroză hepatică cu virus C este asigurat prin derularea unor contracte cost-volum-rezultat încheiate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Printre cele 16 județe în care tratamentul pacienților adulți, precum și al adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie și boli infecțioase se numără și județul Mureș.

Medicamentele se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în relații contractuale și medicul care a emis prescripția medicală.

CNAS reamintește că, începând cu luna iulie 2021, există în derulare și un contract în cadrul căruia pot beneficia de tratament pacienții adulți fără ciroză hepatică sau cu ciroză hepatică compensată, care în urma tratamentelor anterioare cu medicamente cu acțiune antivirală directă nu au obținut răspuns terapeutic.

“Din fericire, studiile au demonstrat că terapiile fără interferon pot vindeca hepatita C, care reprezintă o problemă de sănătate publică. Facem încă un pas în îndeplinirea indicatorilor necesari pentru respectarea angajamentului României față de organismele internaționale, de eradicare a infecției cu virus hepatic C până în anul 2030”, a declarat Adela Cojan, președintele interimar al CNAS, potrivit comunicatului dat publicității.

Pe site-ul CNAS sunt afișate, atât pentru asigurați, cât și pentru medicii curanți, toate informațiile referitoare la includerea în tratament a pacienților eligibili, precizează reprezentanții instituției.

ILEANA SANDU

Foto: doc.ro

Lasă un comentariu