ZIUA SIGURANȚEI PE INTERNET

Distribuie pe:

Această zi are drept scop sensibilizarea cu privire la utilizarea în siguranță a tehnologiei digitale. Cu prilejul Zilei Siguranței pe Internet, milioane de persoane sunt solidare scopului misiunii de a face internetul un loc unde fiecare poate să utilizeze tehnologia în mod responsabil, cu respect, în mod critic și creativ.

Ziua Siguranței pe Internet este marcată anual, începând din 2004, în luna februarie, în mai multe țări ale lumii, și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil în ce privește tehnologia online și telefoanele mobile, mai ales de către copii și adolescenți. Începând de la prima ediție, din 2004, participarea la acest eveniment a fost din ce în ce mai mare, determinând o creștere a gradului de conștientizare generală, implicarea mai puternică a părților interesate în domeniul siguranței internetului și un nivel ridicat al interesului media.

Marcarea Zilei Siguranței pe Internet oferă posibilitatea de a evidenția utilizările pozitive ale tehnologiei, precum și rolul pe care toți îl putem avea în crearea unei comunități online mai bune și mai sigure. În evenimente se pot implica tineri, părinți, îngrijitori, profesori, companii etc.

În România, Ziua Siguranței pe Internet a fost marcată pentru prima dată în 2008, iar de atunci este marcată în fiecare an, prin diverse evenimente. (Agerpres)

Lasă un comentariu