CARTOFI CU CIUPERCI

Distribuie pe:

Ingrediente:

* 4 cartofi potriviți;

* 200 g ciuperci proaspete sau din conservă;

* o jumătate ardei gras;

* o roșie;

* un fir de ceapă verde;

* un ou;

* pătrunjel;

* sare;

* piper;

* unt pentru uns forma;

* 2 linguri bulion.

Mod de preparare

Mai întâi punem un vas cu apă la fiert în care adăugăm cartofii în coajă. Îi fierbem 20-25 minute, după care îi punem în apă rece și îi decojim. Îi tăiem apoi pe jumătate și le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe ( să rămână ca niște bărcuțe).

Miezul îl păstrăm.

Ceapă o tăiem mărunt și o călim în 3 linguri de ulei și 3 linguri cu apă. Adăugăm ciupercile tăiate cuburi și ardeiul gras tăiat feliuțe subțiri.

Lăsăm pe foc până se înmoaie toate.

Adăugăm roșia decojită și tăiată cuburi mici, miezul scos de la cartofii fierți, pătrunjelul tocat fin și potrivim gustul cu sare, piper, boia dulce. Mai lăsăm 2-3 minute și oprim focul. După ce compoziția s-a răcit puțin, adăugăm oul și amestecăm bine. Umplem fiecare jumătate de cartof cu compoziția de ciuperci și le așezăm apoi într-o tavă unsă cu unt. Peste ele mai adăugăm o cană cu apă amestecată cu 2 linguri cu bulion și puțină sare. Dăm la cuptor 25-30 minute să se gratineze. Se servesc calzi cu smântână, cu brânză rasă, simpli sau alături de orice salată de legume de vară. Dacă vrei să pregătești rețetă de post, nu mai adaugi oul și va fi la fel de bună.

Lasă un comentariu