TESTARE GRATUITĂ BABEȘ-PAPANICOLAU PENTRU A MARCA ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Distribuie pe:

Caravana mobilă pentru screening-ul cancerului de col uterin este prezentă în parcarea centrului comercial Shopping City Târgu-Mureș, sâmbătă, 5 februarie, și duminică, 6 februarie, între orele 12 - 16.

Femeile din grupul țintă 24-29 de ani sunt invitate să participe la screening-ul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeș-Papanicolau, program dedicat promovării prevenției și depistării precoce a acestei afecțiuni.

Participantele vor beneficia de consult de specialitate și le vor fi recoltate probe pentru testare Babeș-Papanicolau, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Acțiunea marchează data de 4 februarie - Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, cu scopul de a implica un număr cât mai mare de persoane care să vorbească despre cancerul de col uterin. Obiectivul este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creșterea nivelului de conștientizare și de informare cu privire la această afecțiune.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui proiect derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din municipiu, managerul proiectului fiind dr. Cosmina Uzun, șef lucrări.

În România, acest tip de cancer este pe locul trei, ca pondere, din totalul cazurilor noi de cancer, și pe locul doi ca rată de mortalitate, multe cazuri putând fi prevenite prin vaccinare anti HPV și prin screening-ul și tratarea leziunilor precancerose depistate la timp, menționează organizatorii acțiunii. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu