46 DE FEMEI AU BENEFICIAT DE TESTARE GRATUITĂ BABEȘ-PAPANICOLAU ÎN CELE 3 ZILE DE CARAVANĂ PENTRU SCREENINGUL CANCERULUI DE COL UTERIN

Distribuie pe:

De asemenea, în toate cele trei zile, 4-6.02.2022, în interiorul centrului comercial au avut loc acțiuni de informare-educare-conștientizare, cu scopul de a atrage atenția femeilor asupra importanței testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin, fiind îndrumate spre controale medicale regulate.

Voluntarii prezenți în cele 3 zile de campanie au distribuit pliante și broșuri cu informații despre cancerul de col uterin și au informat aproximativ 400 de femei despre importanța testării și a vizitelor regulate la medicul specialist.

“Fiecare femeie trebuie să fie informată despre cancerul de col uterin și trebuie să ajungă foarte ușor la testare. Acesta este scopul caravanei mobile, de a oferi tuturor femeilor acces la consult și testare gratuită, de a forma deprinderi, de a schimba atitudini și de a demonta mituri.

Doamnelor și domnișoarelor, sunteți invitate să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră! Vă așteptăm la testare!, a declarat Șef lucrări dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Acțiunile derulate de echipa proiectului au marcat data de 4 februarie - Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului cu scopul de a implica un număr cât mai mare de persoane care să vorbească despre cancerul de col uterin.

Obiectivul major al acestor acțiuni este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creșterea nivelului de conștientizare și de informare cu privire la această afecțiune.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Proiectul “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Manager Proiect Șef lucrări dr. Cosmina Cristina UZUN

Mariana MOLDOVAN-NEGOIȚĂ, Expert IEC

Lasă un comentariu