MINISTRUL AGRICULTURII: ESTE EXCLUS SĂ APARĂ O CRIZĂ ALIMENTARĂ. ALIMENTELE NU VOR FI RAȚIONALIZATE

Distribuie pe:

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că exclude apariția unei crize alimentare în România și că nu ne vom întoarce la raționalizarea alimentelor, așa cum era înainte de 1989.

“La nivel global, pot exista zone și continente unde poate apărea penuria de alimente. În România și în Europa, în general, la nivelul de producții pe care noi le avem este exclus să apară o criză alimentară.

Legat de ceea ce s-a vehiculat în spațiul public, vă spun un singur lucru, că alimentele nu vor fi raționalizate, ca să eliminăm și această zonă în care unii care nu cunosc agricultura României și capacitatea fermierilor români de a produce, speculează.

Nu s-a luat niciodată în calcul raționalizarea alimentelor ca să ajungem ca pe vremurile dinainte, să luăm alimente pe cartelă”, a declarat Adrian Chesnoiu, preluat de News.ro

Ministrul Agriculturii a precizat că sunt în analiză metode de intervenție a statului pentru sprijinirea producătorilor și consumatorilor.

“Legat de mijloacele de intervenție ale statului în echilibrarea și menținerea unei sustenabilități a producătorilor, pe de-o parte, și a consumatorilor, de cealaltă parte, la nivelul PSD și la nivelul arcului guvernamental, analizăm mai multe metode de intervenție în vederea sprijinirii, pe de-o parte, a producătorului, pe partea cealaltă, a cetățeanului. Fiți siguri că atunci când vom avea analiza de impact, voi veni și voi anunța”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Lasă un comentariu