APARATURĂ MEDICALĂ DE STRICTĂ NECESITATE LA SPITALUL MUNICIPAL SIGHIȘOARA!

Distribuie pe:

La finalul anului 2021, SC Sefar a donat Spitalului Municipal Sighișoara două pistoale pentru puncție prostatică și mamară, informează managerul unității, dr. Tanaszi Sarolta.

Investigația prostatică se efectuează la spitalul sighișorean încă de luna trecută, de către un medic specialist urolog, pacienții nemaifiind obligați să se deplaseze la Târgu-Mureș, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se treacă la efectuarea de biopsii mamare, detaliază dr. Tanaszi.

“Cancerul de prostată este cea mai frecventă afecțiune malignă în rândul bărbaților, fiind, în cazul acestora, a doua cauză de deces prin cancer (după cel bronhopulmonar). Din acest motiv, o depistare cât mai precoce este esențială. Practic, orice bărbat peste 50 de ani necesită anual un consult urologic și un set de analize (inclusiv PSA). În cazul în care există o suspiciune clinică sau o valoare crescută a PSA, se indică efectuarea unei proceduri numite puncție biopsie prostatică ecoghidată. Aceasta presupune prelevarea de țesut prostatic cu scopul cercetării acestuia sub microscop, fiind singura metodă pentru diagnosticul de certitudine al cancerului de prostată”, potrivit dr. Alexandru Brad, medic specialist urologie, citat de dr. Tanaszi.

“Mulțumim din nou pentru sprijin conducerii SC Sefar, pentru faptul că împreună putem ajuta comunitatea și sperăm ca acest serviciu să fie de folos cât mai multor pacienți, la nevoie”, transmite managerul Spitalului Municipal Sighișoara. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu