AJUTOR DE MATERIAL LEMNOS PENTRU ÎNCĂLZIRE, ACORDAT DE MUNICIPALITATEA TÂRGUMUREȘEANĂ

Distribuie pe:

De la începutul sezonului rece (1 noiembrie 2021) și până în prezent, la Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu-Mureș au fost depuse 142 de cereri pentru acordarea ajutorului de urgență sub formă de lemne de foc. Dintre acestea, 48 au fost declarate eligibile, beneficiarii fiind, potrivit prevederilor legale, persoanele singure și familiile care nu dețin locuințe în proprietate personală și care locuiesc în bărăci sau alte locuințe improvizate din zonele defavorizate de pe raza municipiului, persoane ale căror locuințe se încălzesc cu lemne, în perioada sezonului rece. Acestor categorii de persoane li se acordă 1,6 metri cubi de lemne de foc.

Persoanele fizice, proprietari de fond forestier, pășuni împădurite sau fânețe acoperite cu vegetație forestieră, din care își pot acoperi cantitatea de lemn necesară încălzirii locuințelor, de minim 10 metri cubi pe an, nu pot beneficia de lemn de foc pentru încălzirea locuințelor, menționează DAS.

Celelalte cereri vor fi reanalizate în baza legislației în vigoare, iar dacă vor fi îndeplinite criteriile de eligibilitate pentru subvenții de încălzire, ele vor fi aprobate, precizează Soós Zoltán, primarul municipiului. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu