“RABLA CLASIC” ȘI “RABLA PLUS”

Distribuie pe:

Programele “Rabla Clasic” și “Rabla Plus” din acest an vor fi lansate cel târziu pe data de 8 februarie, a anunțat, joi, pe pagina de Facebook, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

“Ghidurile pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2022 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial în data de 2.02.2022. Ulterior publicării se vor lansa Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2022, cel târziu pe 8 februarie”, a precizat instituția, preluată de Agerpres.

Luna trecută, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, declara că ediția din acest an a programului “Rabla” va demara pe data de 4 februarie, în Vinerea Verde, cu un buget de 1,2 miliarde lei.

Programul “Rabla Clasic” din 2022 are la bază acordarea unui tichet în valoare de 6.000 lei pentru o mașină veche casată, sau de 9.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate. Tichetul este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 160 g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maximum două tichete Rabla.

Utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri suplimentare: un eco-bonus de 1.500 lei - pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară; un eco-bonus de 1.500 lei - pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 119 g CO2/km în regim WLTP; un eco-bonus de 1.500 lei - pentru achiziția unei mașini noi cu sistem GPL/GNC; un eco-bonus de 3.000 lei - pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

În cazul programului “Rabla Plus”, cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in pot beneficia de următoarele tipuri de vouchere: un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WLTP (cu condiția obligatorie a casării unei mașini vechi); un eco-tichet de 23.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WTLP (cu condiția obligatorie a casării a două mașini vechi); un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei mașini vechi; un eco-tichet de 48.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării a două mașini vechi. (AGERPRES)

Lasă un comentariu