FĂRĂ BAIE ÎN CADĂ ȘI SAUNĂ DUPĂ INFECȚIA CU COVID-19

Distribuie pe:

Specialiștii imunologi ruși de la Departamentului Profilaxie din Districtul Federal Ural, citați de descopera.ro, atrag atenția asupra unui pericol de moarte care poate apărea după infecția cu Covid, și anume baia în cadă ori sauna.

“După ce v-ați vindecat de coronavirus, este foarte indicat să evitați băile în cadă sau mersul la saună timp de o lună, deoarece acest lucru poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Nu este de dorit ca cei care au avut Covid-19 și au suferit complicații neurologice sau cardiovasculare să facă baie în cadă sau să meargă la saună timp de o lună, deoarece aceasta este o povară semnificativă pentru organism. Supraîncălzirea poate provoca tulburări vasculare, crize hipertensive, exacerbări ale varicelor și alte probleme.

Baia este recunoscută ca unul dintre remediile populare pentru tratamentul răcelilor, dar nu și atunci când este vorba despre Covid-19, deoarece această boală influențează coagularea sângelui. Atât în perioada Covid, cât și în perioada postCovid riscăm să dezvoltăm tromboze.

Dacă o persoană face baie în cadă sau merge la saună, acolo transpiră, se produce deshidratarea, sângele se îngroașă, iar acest lucru crește probabilitatea apariției cheagurilor de sânge, apoi apar accidentele vasculare, tahicardia, atacurile de cord...

Perioada de recuperare după boală durează de obicei o lună. În acest interval, trebuie avută grijă cu băile, cu saunele și, în general, cu supraîncălzirea. Asta deoarece un sindrom postCovid se poate dezvolta în continuare într-o lună, chiar dacă persoana a avut o formă ușoară de boală, iar orice supraîncălzire este periculoasă”, atrag atenția oamenii de știință ruși. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu