VICTORIE LA SCOR PENTRU CSM BUCUREȘTI ÎN LIGA CAMPIONILOR

Distribuie pe:

În urma rezultatului, CSM București a adunat 14 puncte și se află pe locul 5 în grupa A. Celelalte partide ale etapei s-au jucat sâmbătă, între Buducnost - Team Esbjerg 25-36, FTC Budapesta - Rostov 25-25 și Brest - Borussia 31-25. Team Esbjerg este lider, cu 21 de puncte, calificată direct în sferturi, urmată în clasamentul grupei de Rostov 17, Brest 16, FTC Budapesta 15, CSM București 14, Borussia 9, Buducnost 2 și Podravka 2 puncte. Anterior, CSM București a obținut rezultatele: 21-22 cu Team Esbjerg, 27-30 cu Rostov-Don, 36-31 cu Podravka Koprivnica, 25-22 și 33-29 cu Borussia Dortmund, 30-22 și 28-20 cu Buducnost, 29-30 și 21-24 cu Brest, 30-31 și 27-21 cu FTC Budapesta. In următoarea rundă, penultima a grupei, CSM București va juca în deplasare cu Rostov-Don, în 12 februarie. Returul meciurilor din grupe se va încheia în 19 februarie 2022. Faza play-off va avea loc între 26 martie - 3 aprilie, sferturile de finală între 30 aprilie - 8 mai, iar Turneul Final Four în 4-5 iunie, la Budapesta.

Deținătoarea trofeului este Vipers Kristiansand din Norvegia. În sezonul anterior, CSM București a ratat calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.

CLUBURILE EUROPENE AU PIERDUT 7 MILIARDE DE EURO DIN CAUZA PANDEMIEI...

Pandemia de Covid-19 a costat fotbalul european șapte miliarde de euro în doi ani, a anunțat UEFA, într-un raport publicat joi, în care observă o scădere a pieței transferurilor în 2020 și 2021, informează AFP.

Potrivit UEFA, cluburile europene s-au confruntat cu un deficit de 4 miliarde de euro în 2020 și 3 miliarde de euro în sezonul următor, întrerupând astfel o creștere de douăzeci de ani la rând. Principalele cauze ale acestor pierderi semnificative sunt scăderea veniturilor din bilete în urma meciurilor cu porțile închise (4,4 miliarde de euro venituri pierdute), din activități comerciale și de sponsorizare reduse (o scădere de 1,7 miliarde de euro) și din drepturile TV, acestea fiind ușor afectate, cu o sumă sub un miliard.

Rezultatele sunt în conformitate cu prognozele UEFA din mai 2021, care preconizau o scădere de 7,2 miliarde de euro în doi ani pentru 711 cluburi de primă divizie din Europa. Acest nou studiu include rezultatele consolidate ale acelorași 700 de cluburi pentru anul 2020, precum și situațiile financiare anticipate de 95 de grupări majore pentru anul 2021, marcat în special de meciuri cu porțile închise. Lunga perioadă cu stadioane goale a provocat o scădere drastică a veniturilor din bilete, -88% în 2021 față de 2019. Totuși, UEFA insistă și asupra redresării care a fost observată în ultimele luni. “Suporterii par să aibă mai multă poftă ca niciodată să se întoarcă pe stadion”, precizează forul, care remarcă totodată un recul în perioada de transferuri de iarnă, care tocmai s-a încheiat, la sfarșitul lunii ianuarie. UEFA a analizat și impactul pandemiei asupra pieței transferurilor. “Veniturile datorate transferurilor au scăzut cu 40% în timpul perioadelor de mercato din vara anului 2020, ianuarie 2021 și vara anului 2021”, față de nivelul dinainte, precizează forul în raportul său, care a calculat cheltuielile cluburilor europene pe transferuri, 3,8 miliarde de euro în vara lui 2021, față de 6,5 miliarde de euro în vara anului 2019. Suma de 950 de milioane de euro a fost cheltuită luna trecută în Europa, conform estimărilor UEFA. Un total în scădere cu doar 10 la sută în comparație cu media perioadelor de transferuri de iarnă din 2017 și până în 2019.

Dintre marile campionate europene, Ligue 1 a suferit cea mai mare scădere a veniturilor, de 29 la sută, în timp ce pierderile din Anglia Germania și Spania au fost în jur de 20 la sută, iar în Italia, de 26 la sută.

CSM București, a învins-o, duminică, pe teren propriu, pe Podravka Koprivnica, scor 29-21 (19-10), în etapa a 12-a din grupa A a Ligii Campionilor. Principalele marcatoare ale partidei au fost Arntzen și Omoregie, câte 5 goluri, pentru CSM, respectiv Milosavljevic și Mugosa, câte 6, pentru Podravka.

DANIEL CACINA ȘI ANDREI FELDOREAN, LOCURILE 48 ȘI 50 LA SĂRITURI CU SCHIURILE

Sportivul Daniel Cacina a ocupat locul 48, iar Andrei Feldorean s-a clasat pe poziția 50, duminică, în proba de trambulină normală din cadrul concursului de sărituri cu schiurile de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Cei doi nu s-au calificat în runda finală.

Pe podiumul probei au urcat japonezul Ryoyu Kobayashi, austriacul Manuel Fettner și polonezul Dawid Kubacki.

Tot duminică, Valentin Crețu a încheiat pe locul 29 competiția de sanie individual, iar Paul Pepene a terminat pe 28 la skiatlon.

VICTORIE IN EXTREMIS PENTRU RĂZVAN LUCESCU ÎN DUELUL CU PANATHINAIKOS!

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu și la care joacă Alexandru Mitriță, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Panathinaikos, într-un meci din etapa a 22-a a campionatului Greciei, în care a revenit de la 0-1.

Panathinaikos a deschis scorul prin Palacios, în minutul 6. Pentru PAOK au înscris Ingason '77 și Sastre '88. Alexandru Mitriță a intrat pe teren în minutul 65 și a primit un cartonaș galben în minutul 70. PAOK ocupă locul doi în clasament, cu 44 de puncte, cu nouă mai puține decât liderul Plympiakos. Panathinaikos este pe 6, cu 30 de puncte.

COMITETUL INTERNAȚIONAL OLIMPIC ANUNȚĂ CĂ O VA SUSȚINE PE PENG SHUAI DACĂ SPORTIVA VA CERE O ANCHETĂ

Situația lui Peng Shuai, care preocupă foarte mult lumea sportului, este foarte neclară din ziua în care jucătoarea a publicat un mesaj pe o rețea de socializare, în care susținea că a fost agresată sexual de fostul premier chinez, Zhang Gaoli. “Dacă ea vrea o anchetă, bineînțeles că o vom susține. Însă trebuie să fie decizia sa, este viața sa, sunt acuzațiile sale”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach. Bach a precizat că o va întâlni pe Peng Shuai și a adăugat că sportiva este deja în bula pentru participanții la Jocurile Olimpice. “Nu este doar un semn de respect, este o necesitate să o respectăm, să o ascultăm și să știm cum vede ea această situație, cum vrea să își trăiască viața. Ne vom continua discuțiile și vom ști mai bine cum se simte ea fizic și psihic atunci când ne vom vedea față în față”, a adăugat șeful CIO. Bach a mai vorbit cu Peng Shuai, însă prin apel video.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, joi, că o va susține pe Peng Shuai dacă aceasta va cere o anchetă cu privire la acuzațiile făcute de sportivă la adresa fostului premier chinez Zhang Gaoli, informează AFP.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu