PENTRU SPRIJINIREA OCUPĂRII FORȚEI DE MUNCĂ ȘI PROMOVAREA COEZIUNII SOCIALE PE PIAȚA MUNCII

Distribuie pe:

Colegiul Național “Unirea” din Târgu-Mureș este coordonatorul proiectului Erasmus+, KA2, ,,Recover outdated machines using Arduino for scaling up ESTEAM and green skills in VET students (ROMUAS)” 2021-1-RO01-KA220-VET-000033036. Implementarea a început în 1 februarie 2022 și se va finaliza în 31 ianuarie 2024. Parteneri în cadrul proiectului sunt: Sredjna Skola din Dugo Selo, Croația; ITIS Q. Sella din Biella, Italia, Asociación Empresarial L'alqueria Projectes Educatius (ALPE), Spania și Agrupamento de Escolas de Vilela, Portugalia.

Ideea proiectului a luat naștere din dorința partenerilor de a crea un model eficient și transferabil la nivel european de predare a competențelor și a noilor tehnologii elevilor din domeniul științific și tehnologic, pentru a sprijini ocuparea forței de muncă și a promova coeziunea socială pe piața muncii.

Obiectivele proiectului vizează: crearea unei forțe de muncă competente, calificate și adaptabile pentru schimbările economice; sprijinirea și consolidarea dezvoltării competențelor cheie pentru toți, începând de la o vârstă fragedă și pe tot parcursul vieții; dobândirea de competențe în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM), ținând cont de legăturile cu sustenabilitatea economică și mediul; facilitarea dobândirii de competențe prin promovarea unor abordări și contexte multiple de învățare, cu utilizarea adecvată a tehnologiilor digitale în educație, formare și învățare; sprijinirea tuturor elevilor, inclusiv a celor aflați în condiții defavorizate sau cu nevoi specifice, astfel încât aceștia să își exprime întregul potențial; să ofere cadrelor didactice instrumente și abilități didactice inovatoare.

Proiectul continuă activitatea de internaționalizare a Colegiului Național “Unirea”, începută în anii anteriori, prin accesarea și implementarea proiectelor finanțate prin programul Erasmus+. Astfel, colegiul a finalizat implementarea a două proiecte și continuă implementarea altor trei proiecte de acest fel (“Coaching inter pairs for employment”, “EU Hackathon”, “Digital skills for all”), aflăm de la prof. Cristiana Chira, coordonatorul proiectului.

Lasă un comentariu