EFECTELE NEGATIVE ALE BULLYING-ULUI ASUPRA TINERILOR

Distribuie pe:

“Ziua Siguranței pe internet”, marcată anual la data de 9 februarie, este subiectul de discuție al activităților de prevenire din această săptămână. Zilele trecute, specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale “Serafim Duicu” din Tg. Mureș, interesați de toate informațiile legate de accesarea mediului online, astfel încât să fie în siguranță.

S-a discutat cu ei despre situații concrete și s-a punctat ceea ce au de făcut și cui să se adreseze. Au înțeles cu toții cât de importantă este cunoașterea unor reguli simple și adoptarea unei atitudini responsabile atunci când este în joc viața și sănătatea noastră.

“Alături de noi au fost și colegele de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Mureș, de data aceasta discuția axându-se pe bullying și pe efectele negative asupra tinerilor. Colaborăm în acest demers și cu profesorii consilieri din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, care vor acorda sfaturi de evitare a victimizării la consilierile colective desfășurate în aceste zile. ÎMPREUNĂ VOM REUȘI!”, a precizat comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Pentru a crește gradul de conștientizare pentru un internet mai bun și mai sigur, acțiunile vor continua și la alte unități școlare din municipiu și mediul rural.

L.B.

Lasă un comentariu