HAI SĂ FIM VESELI!

Distribuie pe:

* După ce și-a scrântit piciorul la 65 de ani, Grigore Moisil a afirmat: “Știam că, la vârsta mea, te scrântești la cap, nu la picior!”.

* Celebrul compozitor Hans von Bülow, plimbându-se într-o seară prin Berlin, îngândurat, s-a lovit de un trecător. Acesta s-a oprit iritat și s-a răstit la muzician:

- Dobitoc!

Bülow își scoate pălăria și spune:

- Încântat de cunoștință, numele meu este Bülow!

* Un lingușitor i-a atras atenția lui Oliver Cromwell, care intra biruitor în Londra, ce multă lume se strânsese să-l vadă. “Tot atâția ar fi fost și dacă m-ar fi dus în eșafod”, a fost răspunsul.

* Marele scriitor irlandez George Bernard Shaw a fost invitat ca punct de atracție la masa unor aristocrați. Amfitrioana, cunoscută pentru inteligența sa cam șubredă, făcu imprudența să-l întrebe:

- Spuneți-mi, vă rog: am auzit că peștele regenerează materia cenușie. Ce pește mă sfătuiți să consum?

- Balena! răspunse prompt Shaw.

* După ce a eșuat în campania militară din Rusia, în 1812, Napoleon se retrăgea grăbit spre vest. În dreptul râului Niemen s-a oprit, împreună cu suita sa, să ceară unui țăran barcagiu din împrejurimi să-i treacă pe celălalt mal. După ce țăranul i-a ajutat să treacă râul, Napoleon s-a interesat:

- Mulți dezertori au trecut râul zilele acestea?

Naiv, țăranul i-a răspuns:

- Niciunul, dumneavoastră sunteți primul!

* Împăratului Octavian Augustus i-a fost prezentat un grec care semăna uimitor cu el și, în plus, avea și cam aceeași vârstă. Glumind, Augustus îl întrebă dacă nu cumva maică-sa fusese în tinerețea ei pe la Roma, cam prin vremea când și tatăl împăratului era tânăr. Răspunsul grecului fu prompt:

- Mama nu a fost, dar tatăl meu a stat la Roma mai demult. Cam cu un an înainte de nașterea ta, Cezar!

Sursa: Lumea nr. 1, 2022

Lasă un comentariu