UMFST “GEORGE EMIL PALADE” SE EXTINDE ȘI LA BISTRIȚA!

Distribuie pe:

Grație unei colaborări “excepționale” cu autoritățile publice județene și locale, precum și cu Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, din toamna acestui an, UMFST “George Emil Palade” Târgu-Mureș va avea o extensie în capitala județului învecinat, devenită, astfel, centru universitar și oferindu-le tinerilor posibilitatea de a învăța mai aproape de casă.

Anunțul a fost făcut public de către prof. univ.dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității târgumureșene.

Primăria Bistrița, înțelegând importanța proiectului, a cedat Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș un imobil folosit până acum de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud menționează că extensia Universității de Medicină Târgu-Mureș de la Bistrița va funcționa în acel spațiu, până când autoritatea publică județeană va termina lucrările la întregul campus universitar din municipiu.

“Având extensia Universității de Medicină din Târgu-Mureș, cea a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, ce se va muta în casă nouă și extensia Universitară Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în municipiu, putem să spunem că generațiile viitoare pot să crească educațional în județ”, afirmă surse din cadrul conducerii CJ Bistrița, partenerii de proiect mulțumind, totodată, echipei manageriale a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, primarului municipiului, Ioan Turc, și Consiliului municipal. (I.S.)

ILEANA SANDU

1 comentariu

Lasă un comentariu