PENSII 2022 - AFLĂ CE VECHIME AI ÎN MUNCĂ ȘI CÂT ȚI-A PLĂTIT ANGAJATORUL CONTRIBUȚIILE PENTRU PENSIE. TOTUL SE FACE CU UN SINGUR CLICK!

Distribuie pe:

Vești bune pentru români. De acum, aceștia vor putea verifica online, prin intermediul serviciilor puse de Casa Națională de Pensii Publice, care este vechimea lor de muncă.

Mai mult decât atât, serviciul online are și o opțiune prin care poți vedea dacă angajatorul a plătit toate dările la stat pentru pensii.

Află ce vechime ai în muncă și cât ți-a plătit angajatorul contribuțiile pentru pensie. Totul se face cu un singur click!

Tot ce trebuie să faci este să creezi un cont online pe site-ul CNPP, iar apoi să te interesezi ce vechime ai acumuluat. Aceasta e prezentată ori ca situație lunară, ori ca situație financiară.

În acest sens, se completează un formular online care apoi trebuie tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii.

Pentru crearea unui cont online, vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator și să își exprime acordul pentru condițiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii și salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.

Primul pas este autentificarea în contul de utilizator. Apeși pe butonul “Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se va deschide o pagină în care vei introduce e-mail-ul și parola pe care le-ai setat pentru contul tău, iar apoi vei apăsa pe “Autentificare”. După ce ai intrat în cont, vei avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii. În meniu, selectezi “Datele mele din sistemul public de pensii”.

În acea secțiune, poți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intri pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe “Generează raport actualizat”.

După ce ai solicitat generarea unui raport actualizat (sau a mai multor rapoarte), trebuie să aștepți câteva minute până se generează efectiv în sistem și devine disponibil în contul tău. Când un raport este gata, primești un e-mail de notificare și raportul îl poți descărca, în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP. Mai precis, te duci înapoi în pagina în care ai cerut generarea raportului și vei găsi acolo fișierul descărcabil. (www.romaniatv.net/)

Lasă un comentariu