NE SCRIU CITITORII - CHIRURGUL, UN DUMNEZEU PE PĂMÂNT!

Distribuie pe:

Cuvintele ce pot intra în acest text sunt prea sărace pentru a putea descrie imensa recunoștință și bucurie pe care le resimt față de personalul medical din Spitalul Clinic de Urgență din Târgu-Mureș, strada Gh. Marinescu 1, Secția Chirurgie generală, cu precădere, față de medicul specialist chirurg Bauer Orsolya, a cărei pacientă am fost!

Mă numesc Niță Niculina, sunt din Piatra Neamț, am absolvit studii până la nivel postuniversitar în fizică și filozofie (fac aceste precizări pentru a vă convinge de obiectivitatea afirmațiilor mele ce nu sunt bazate doar pe o efuziune sentimentală oarecare) și, așa cum multora ni se întâmplă la vremea senectuții, am avut nevoie de o intervenție chirurgicală (colecistectomie) pe care, din nefericire, nu am avut curajul s-o fac la Piatra Neamț, din subînțelese motive.

Am solicitat telefonic o programare la acest spital și încă din primele clipe ale comunicării am simțit existența unui profund respect față de om, față de statutul dumnealor de înalți slujitori ai vieții. Am fost programată și am beneficiat de intervenția chirurgicală pe 7 februarie 2022, iar pe 9.02.2022 am fost externată vindecată.

Dincolo de această scurtă prezentare simt că sunt datoare să-mi exprim deplina recunoștință și mulțumire pentru profesionalism, pentru bunătate și pentru înalta ținută morală cu care m-au tratat! În acest sens, aduc mulțumiri nu doar doamnei Bauer Orsolya - medic specialist chirurg, ci și șefului clinicii, dl. dr. Sorlea Sorin, medicului anestezit, asistenților și celuilalt personal sanitar, care m-au îngrijit în funcție de atribuțiile și competențele fiecăruia.

M-am simțit ca în brațele mamei când dna. dr. anestezist m-a liniștit verbal și apoi m-a trimis în somnul necesar derulării unei operații, iar ceilalți care mai erau în sala de operații se mișcau cu grijă, cu calm și cu blândețe astfel încât (deși am mai avut intervenții chirurgicale) m-au făcut să simt că doresc să mai rămân acolo - un loc spre care mergi cu mari zbateri de inimă și nu numai.

Iertare că nu am reținut numele tuturor, timpul cât am stat în spital (mai ales cât am fost lucidă) a fost scurt, dar amintirea chipurilor blânde vor intra în galeria mea cu frumoase amintiri.

Trebuie să spun că încă de la poartă am fost convinsă de perfecta organizare (spre deosebire de un alt spital similar ca nume, unde din greșeală am mers prima dată și unde, după ce m-au pus să completez o foaie, m-au lăsat ca pe o Lizucă în căutarea lui Patrocle, pentru ca, ajunsă undeva pe un hol luuuung, să constat că nu există acolo medicul pentru care am venit și eram deja echipată în ținuta de internare! Nu m-a întrebat nimeni până atunci cum mă cheamă și la cine vreau să merg!!!).

La Spitalul numit Urologie, portarul avea o listă în care eram trecută și de acolo, pas cu pas, am fost îndrumată pe fluxul bine proiecat, până am ajuns în salon.

Felicitări pentru profesionalism, înaltă ținută morală (partea cu plicul este total neacceptată aici!!!), pentru eleganța relațiilor medici, asistenți-pacienți și pentru aristocratica și demna de respect atitudine a grupului de medici, în frunte cu șeful Secției Chirurgie generală, care veneau, în mod regulat, la vizită și la contravizită!

Aici, Jurământul lui Hipocrate este respectat cu sfințenie, iar articolele:

“Voi exercita profesiunea cu conștiință și demnitate;

- Sănătatea pacienților va fi pentru mine obligație sacră;

- Voi păstra secretele încredințate de pacienți chiar și după decesul acestora;

- Voi menține prin toate mijloacele onoarea și nobila tradiție a profesiunii de medic” sunt balsam vindecător pentru cei ce beneficiază de serviciile dumnealor. Așa să vă țină Dumnezeu și să aveți parte de multă sănătate pentru ca să vă putem avea lângă noi, atunci când este nevoie!

Cu aleasă prețuire,

Prof. NIȚĂ NICULINA

Lasă un comentariu