ROMÂNIA A TERMINAT PE LOCUL I ÎN CLASAMENT LA BALCANIADA DE ATLETISM PENTRU JUNIORI

Distribuie pe:

La finalul săptămânii trecute, atleții români au cucerit 13 medalii, dintre care 5 de aur, 5 de argint și 3 de bronz, la Campionatele Balcanice rezervate juniorilor sub 20 de ani, competiție care s-a desfășurat la Belgrad, în Serbia. Potrivit Federației Române de specialitate, medaliile de aur au fost obținute de ștafeta masculină 4×400 metri (Remus Niculiță, Sorin Voinea, Denis Neacșu, Denis Toma), Talida Sfârghiu (1.500 metri), Daria Grigoriu (60 metri garduri), Valentina Necoară (săritura cu prăjina) și Ramona Verman (săritura în lungime). România a terminat pe locul I în clasamentul pe națiuni, fiind urmată de Turcia, cu 5 medalii de aur, 4 de argint și 5 de bronz, și de Grecia, cu 5 de aur, 3 de argint și una de bronz.

LUDUȘEANCA ANDREA HERCZEG, CONVOCAT[ ÎN LOTUL NAȚIONALEI FEMININE PENTRU CANTONAMENTUL DE PREGĂTIRE DIN SPANIA!

Reprezentativa feminină a României va disputa un stagiu de pregătire în Spania, în perioada 14-24 februarie, în cadrul căruia va disputa și două jocuri amicale. Tricolorele s-au reunit duminică, 13 februarie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde s-au pregătit până pe 15 februarie, când este programată deplasarea în Marbella. Pe lângă antrenamentele programate, fetele vor disputa și două jocuri amicale cu Austria și Irlanda de Nord, conform următorului program: 20 februarie 2022, ora 18.00 (locală) / România - Austria (Marbella Football Center); 23 februarie 2022, ora 12.00 (locală) / Irlanda de Nord - România (Marbella Football Center). Pentru acest cantonament, selecționerul naționalei feminine, Cristian Dulca, a convocat și câteva junioare, în vederea integrării acestora în angrenajul primei reprezentative. Din lotul de senioare face parte și ludu;eanca Andrea Herczeg, legitimat[ la echipa ungară Viktoria Haladas. De menționat că în aceeași fereastră FIFA au programate stagii de pregătire și naționalele de junioare U17 și U19. Iată lotul convocat de Cristian Dulca pentru cantonamentul din Marbella: portari - Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Andreea Pencea (CSM Alexandria), Lavinia Boandă; fundași - Olivia Oprea (Villareal CF/Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring/Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani/Italia), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Adina Giurgiu (FC Nordsjaelland/Danemarca), Otilia Durlă (CSM Alexandria), Alexandria Tunoaia (Chievo Verona Women/Italia); mijlocași - Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Mădălina Tătar (Sport Lisboa e Benfica/Portugalia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Ciolacu Mihaela (U Olimpia), Ambrus Beata (Heniu Prundu Bârgăului); atacanți - Laura Rus (ASD Apulia Trani/Italia), Cristina Carp (Como Women/Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj).

ROMÂNIA U16 A REMIZAT CU CIPRU ÎNTR-UN MECI DE PREGĂTIRE

Selecționata de fotbal U16 a României, pregătită de Victor Ene, se află într-un stagiu de pregătire în Cipru. Luni, 14 februarie, la Sotira, tricolorii au întâlnit Cipru într-un joc de pregătire, scor final 1-1.

Gazdele au deschis scorul în minutul 7, în timp ce pentru România a marcat atacantul Ioan Vermeșan, în minutul 54. Miercuri, 16 februarie, de la ora 12.00, are loc partida revanșă între cele două selecționate.

MECIUL BRAZILIA - ARGENTINA, ÎNTRERUPT ÎN SEPTEMBRIE, DIN MOTIVE SANITARE, SE VA REJUCA

Meciul Brazilia-Argentina, din preliminariile CM-2022, întrerupt în septembrie din cauza unui scandal sanitar, se va rejuca, a anunțat, luni, FIFA, care a dat și sancțiuni financiare. “După o investigare atentă a diferitelor elemente și având în vedere reglementările aplicabile, comisia de disciplină a decis ca acest meci să fie rejucat la o dată și într-un loc care vor fi stabilite de FIFA”, a scris federația internațională într-un comunicat. Meciul, programat inițial pe 5 septembrie la Sao Paulo, a fost întrerupt după doar cinci minute de joc în urma intervenției autorităților sanitare braziliene, patru jucători argentinieni care joacă în Anglia fiind acuzați de încălcarea protocoalelor anti-Covid.

Reprezentanții agenției de sănătate Anvisa și ai poliției federale au intrat pe teren pentru a pune capăt întâlnirii, într-o confuzie totală. Cele două echipe și-au câștigat ulterior biletele pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie), fără să aștepte decizia Comisiei de disciplină.

Constatând mai multe “neajunsuri” din partea federațiilor vizate, comisia de disciplină Fifa a aplicat și o amendă de 550.000 de franci elvețieni (525.000 de euro) Braziliei și 250.000 de franci elvețieni (238.000 de euro) Argentinei. Cei patru jucători argentinieni vizați, Giovani Lo Celso (atunci la Tottenham, acum la Villarreal), Emiliano Martinez (Aston Villa), Emiliano Buendia (Aston Villa) și Cristian Romero (Tottenham), au fost suspendați pentru două meciuri. Brazilia, lider al calificărilor sud-americane (39 puncte) înaintea ultimelor două zile programate pentru sfârșitul lunii martie, are patru puncte în fața Argentina (35 puncte), în clasamentul zonei America de Sud.

SPORTIVA ELVEȚIANĂ CORINNE SUTER, CAMPIOANĂ OLIMPICĂ LA COBORÂRE

Sportiva elvețiană Corinne Suter a câștigat, marți, proba de coborâre, din cadrul concursului de schi alpin de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Suter, campioană mondială en-titre, a terminat proba în 1'31''87. Ea a fost urmată de campioana olimpică de la Pyeongchang, italianca Sofia Goggia (1'32''03) și de o altă italiancă, Nadia Delago (1'32''44). Cursa a fost întreruptă câteva minute după ce sportiva franceză Camille Cerutti a căzut și a fost evacuată de pe traseu pe targă, ea urlând de durere din cauza unei accidentări la genunchi. Americanca Mikaela Shiffrin a încheiat pe locul 18.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu