CÎȚU: NU S-A DISCUTAT DESPRE SCHIMBAREA MINISTRULUI ENERGIEI; NU SIMȚIM O PRESIUNE DE LA PSD

Distribuie pe:

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, că nu s-a discutat despre o eventuală schimbare a ministrului Energiei, Virgil Popescu, menționând că nu simte o presiune din partea “partenerilor de compromis de la PSD”, după cum nici liberalii nu pun presiune “pe cei care sunt responsabili cu peste 100 de decese pe zi sau cu inflația peste 10% și dobânzi mari”.

“Nu s-a discutat așa ceva (remanierea ministrului Energiei - n.r.). Îmi pare bine că, până la urmă, am înțeles și au înțeles și partenerii de compromis de la PSD că soluția vine de la Guvern. Nu vine de la partidele politice. Guvernul, împreună cu ANRE și cu celelalte instituții implicate, vor veni cu una, două, trei soluții. În coaliție vom lua decizia cea mai bună pentru români”, a afirmat Cîțu, întrebat despre faptul că la ședința precedentă a coaliției au fost nemulțumiri cu privire la ministrul Energiei care nu a venit cu propunerile pentru situația din energie după 1 aprilie și dacă există posibilitatea de a fi remaniat.

El a adăugat că soluțiile trebuie să vină de la Guvern și nu simte nicio presiune din partea PSD în privința situației ministrului Energiei.

“Nu, acum, sincer, nu simțim, cum nici noi nu punem presiune pe cei care sunt responsabili cu peste 100 de decese pe zi sau cu inflația peste 10% și dobânzi mari și așa mai departe. Soluțiile trebuie să vină din Guvern”, a spus liderul PNL, întrebat dacă simte o presiune din partea social-democraților la adresa ministrului Energiei pentru a demisiona.

Întrebat când va fi prima ședință a coaliției în care ministrul Energiei ar putea să prezinte acest plan, Cîțu a răspuns: “Când este gata, noi suntem gata. Domnul prim-ministru ne va spune când are soluțiile și noi suntem gata cu arma la picior să mergem la coaliție să discutăm aceste soluții”.

Florin Cîțu a precizat, totodată, că nu s-a discutat despre o eventuală evaluare a miniștrilor.

“Premierul face evaluările sale, eu îmi fac evaluările mele ale miniștrilor noștri, de fapt despre toți miniștrii fac evaluările și apoi le vom anunța. (...) Nu se discută în acest moment. În acest moment căutăm soluții pentru români. (...) Premierul vine și ne spune după ce face această evaluare, dacă are, și apoi vedem dacă evaluările noastre coincid”, a explicat președintele PNL.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat, luni, că schimbarea unui ministru este și rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuție un astfel de subiect.

El a făcut această precizare în urma apariției unor “noi speculații privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului”.

Mai mulți lideri politici, între care Dan Barna (USR) și George Simion (AUR), au cerut recent demisia sau demiterea din funcție a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică seara, la Digi 24, că Virgil Popescu “are de dat multe explicații” în ceea ce privește criza din energie, dar a precizat că nu a discutat niciodată cu premierul pe tema unei eventuale demiteri din funcție a acestuia. (Agerpres)

Lasă un comentariu