EMISIUNEA DE MĂRCI POȘTALE “OCTAV BĂNCILĂ, 150 DE ANI”

Distribuie pe:

Romfilatelia anunță introducerea în circulație, începând de astăzi, a emisiunii de mărci poștale “Octav Băncilă, 150 de ani de la naștere”, cu o tematică care ilustrează tablouri aparținând unui maestru al culorii și al diversității operelor, un recunoscut pictor expresionist.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, două plicuri “prima zi” și pentru pasionații de maximafilie, patru cărți maxime, fiind completată de o mapă filatelică specială. Octav Băncilă se înscrie în arta românească drept cel mai reprezentativ pictor protestatar și revoluționar. Este cunoscut faptul că după întoarcerea de la studii din Germania se regăsește în mijlocul unor evenimente sociale legate de cauzele care au declanșat răscoalele din anul 1907, se arată în comunicat.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/. (Agerpres)

Lasă un comentariu