CÎMPEANU, DESPRE REINTRODUCEREA TRIMESTRELOR ȘCOLARE: DE CÂND S-AU INTRODUS SEMESTRELE, CALITATEA SISTEMULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT A SCĂZUT

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Ministerul Educației a fost cel care a propus revenirea la trimestre în structura anului școlar, dar că urmează un proces de consultare și de dezbatere pe această temă.

Întrebat luni seară, la Digi24, dacă sigur vor fi introduse trimestrele în structura anului școlar de anul viitor, Cîmpeanu a explicat că așteaptă punctul de vedere al specialiștilor.

“Cele 3 trimestre ar putea să cuprindă și Săptămâna Școala Altfel și Săptămâna Verde, de asemenea, săptămâni în care elevii ies dintre pereții școlii și se dedică unor alt fel de activități. În luna martie trebuie să avem o decizie, dar decizia va fi puternic fundamentată”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De când s-au introdus semestrele, calitatea sistemului de învățământ a scăzut

Întrebat ce alte motive ar fi pentru reintroducerea trimestrelor, în afară de vacanțe, Cîmpeanu a explicat că este vorba despre alternanța între modulele de învățare și perioada de repaus.

“Alternanța între module de învățare de 6-7-8 săptămâni și perioada de repaus. În al doilea rând este vorba de o pliere pe realitățile existente la nivelul calendarului. Am putea să avem o vacanță de 17-18 zile în iarnă, anul ăsta elevii au avut o vacanță mai scurtă decât ar fi meritat, în iarnă, din cauze ce vin din trecutul generat de criza sanitară.

Am putea avea o vacanță de 12 zile care să cuprindă și sărbătorile Pascale catolice și sărbătorile ortodoxe. Am putea, de asemenea, să avem și vacanța din februarie și vacanța din octombrie. Forma exactă în care vom propune aceste lucruri va fi făcută în cel mai scurt timp de către experți în științele educației”, a declarat Cîmpeanu, citat de News.ro.

Întrebat, de asemenea, dacă a fost o greșeală trecerea la semestre, ministrul Educației a precizat că din 1998 s-a observat o calitate mai slabă a sistemului de învățământ.

Inquam Photos / George Călin

Lasă un comentariu