DE ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII: LIBERALII REGHINENI DONEAZĂ CĂRȚI

Distribuie pe:

Începând de anul acesta, România are și o Zi Națională a Lecturii! După cum recunoaște chiar ministrul educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, suntem o “țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an (și unde), rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.” Mai mult, ministrul a decis, (...) “ca marți, 15 februarie 2022, în toate școlile, programul să se modifice astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11.00 și la ora 14.00, învățătorul sau pro-fesorul să organizeze, la clasa unde este prezent, activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii.” O astfel de activitate a avut loc și la Gimnaziul “Alexandru Ceușianu” din Reghin, unde, în prezența dnei prefect Mara Togănel și a doamnei director de gimnaziu, Paula Chelariu, precum și a unei numeroase asistențe din partea beneficiarilor (elevii), un grup de liberali reghineni conduși de președintele filialei, Gabriel Toncean, au donat cărți pentru ca elevii să poată respecta îndemnul la lectură. Alături de președintele filialei Reghin a PNL, la acțiune au mai participat Stelian Doru Cătană și Oana Nicușan.

Cu acest prilej, domnul Toncean declara: “Unul dintre obiectivele pe care le-am impus (și) în calitate de președinte al Federației Române de Culturism și Fitness a fost acela de a promova sportul de masă, prin educație. Tocmai de aceea am demarat luna aceasta o serie de seminarii menite să informeze participanții despre importanța practicării sportului. Cred cu tărie că un stil de viață sănătos nu se poate clădi decât prin echilibru. Chiar dacă mi-am dedicat viața promovării sportului, îmi doresc ca generațiile aflate acum în băncile școlii și copiii mei să-și antreneze atât corpul, cât și mintea. Mi-am dorit să le reamintesc elevilor despre zicala «minte sănătoasă în corp sănătos». Printre cărțile pe care le-am donat a fost și una care vorbește despre fitness. Am încercat astfel să-i îndemn să nu-și neglijeze trupul și să-i inspir să facă sport.”

De altfel, manifestarea se înscrie în rândul ciclului mai larg de activități puse sub generosul dicton “minte sănătoasă în corp sănătos”, inaugurate de către președintele PNL Reghin, în urmă cu ceva vreme și prin care se urmărește atragerea tinerimii către sport, religie și cultură.

CORNEL GROZA

Lasă un comentariu