109 PERSOANE RECUPERATE DE SALVAMONT ÎN 24 DE ORE “ÎNCĂ O ZI DE FOC PENTRU SALVAMONTIȘTII DIN ÎNTREAGA ȚARĂ”

Distribuie pe:

Salvamontiștii din întreaga țară au fost solicitați să intervină, în ultimele 24 de ore, la un număr foarte mare de evenimente montane, fiind salvate 109 persoane. Dintre acestea, 41 au fost predate echipajelor SMURD sau Ambulanței pentru a fi transportate la spital, transmite News.ro.

“Încă o zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 102 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, au arătat, luni dimineață, reprezentanții Salvamont România, citați de g4media.ro

Astfel, s-au primit 14 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 11 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 10 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 9 apeluri pentru Salvamont Harghita, 7 apeluri pentru Salvamont Borșa, 6 apeluri pentru Salvamont Voineasa, câte 5 apeluri pentru Salvamont Alba și Salvamont Caraș Severin - Muntele Mic, câte 4 apeluri pentru Salvamont Suceava, Salvamont Maramureș și Salvamont Neamț, 3 apeluri pentru Salvamont Gorj, câte două apeluri pentru Salvamont Hunedoara, Salvamont Predeal, Salvamont Azuga, Salvamont Bacău, Salvamont Caraș Severin - Semenic, Salvamont Bistrița Năsăud și Județul Buzău, câte un apel pentru Salvamont Lupeni, Salvamont Râșnov, Salvamont Covasna, Salvamont Vatra Dornei, județul Brașov și județul Gorj.

“În cazul acestor intervenții au fost salvate 109 persoane, dintre acestea 41 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital”, au precizat salvamontiștii.

De asemenea, s-au primit 33 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

Sursa Foto: Facebook/ Salvamont Voineasa

Lasă un comentariu