COPIII CU TULBURĂRI DE SPECTRU AUTIST VOR AVEA, ÎN SFÂRȘIT, ACCES LA SERVICII DE TERAPIE DE CALITATE LA COSTURI REDUSE

Distribuie pe:

La inițiativa PSD, am reușit să adoptăm în Parlamentul României, în unanimitate, o lege extrem de importantă pentru copiii din România diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA), care va contribui la facilitarea accesului acestora la servicii de terapie de calitate, la costuri semnificativ reduse.

Conform statisticilor, unul din 68 de copii suferă de TSA, în anul 2019 fiind diagnosticate 15537 de persoane cu această condiție. Pentru că serviciile medicale oferite de statul român sunt disproporționate comparativ cu nevoia actuală de terapie specializată, era momentul să le fie recunoscut din punct de vedere legal statutul celor peste 500 de centre de terapie care furnizează servicii de sănătate profesionalizate, conexe actului medical.

Astfel, centrele de terapie vor putea accesa resurse care vor permite accesul cât mai multor copii la servicii de calitate la costuri semnificativ reduse și vor putea contribui mai ușor la “vindecarea” durerii unui număr cât mai mare de familii din România, greu încercate de provocarea de a-și recupera copiii.

Camera Deputaților a fost decizională. Proiectul de lege urmează să fie transmis pentru promulgare.

Deputat DUMITRIȚA GLIGA, președinte interimar PSD Mureș

Lasă un comentariu