ACTIVITĂȚI DE AMPLOARE CU TEMATICĂ ANTIDROG, CU PARTICIPAREA PREFECTULUI JUDEȚULUI MUREȘ

Distribuie pe:

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș, alături de Prefectul județului Mureș, Mara TOGĂNEL, au intensificat activitățile de prevenire a consumului de droguri în unitățile de învățământ din județul Mureș. Astfel, au fost derulate o serie de acțiuni specifice, de informare cu privire la problematica consumului de droguri, adresate elevilor de la Liceul Tehnologic “Electromureș” din Târgu-Mureș.

Aflați în mijlocul elevilor și al cadrelor didactice de la liceul mai-sus amintit, prefectul județului Mureș Mara Togănel și coordonatorul CPECA Mureș, Ion Aleodor Roman. Cu acest prilej s-a discutat despre efectele consumului de droguri asupra sănătății, precum și problemele sociale pe care le creează; motivele debutului în consumul de droguri; promovarea concursului național “Mesajul meu antidrog”.

De asemenea, elevii au putut experimenta “ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri, precum și “ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge.

Răspunzând provocării unui elev, doamna prefect a replicat că ,,Cel mai relaxant lucru pe care poți să îl faci este lectura unei cărți”.

B.B.

Lasă un comentariu