“PROTEJAREA CREAȚIEI ESTE UN PROCES EDUCAȚIONAL...”

Distribuie pe:

Papa Francisc atrage atenția celor care aruncă reziduurile de plastic în apa mărilor, apreciind că acest gest este criminal deoarece distruge planeta și crește nivelul de poluare. (...)

Poluarea cu deșeuri din plastic a apelor marine este una dintre marile probleme cu care se confruntă autoritățile. Aceste acțiuni trebuie să înceteze, consideră Suveranul Pontif, înainte de a fi prea târziu. Aceasta dacă uma-nitatea dorește să salveze planeta și să o mențină locuibilă pentru generațiile următoare.

Papa Francisc a vorbit despre necesitatea protejării mediului înconjurător într-un interviu televizat care a fost difuzat duminică, 6 februarie, la televiziune.

Pilda cu pescarii italieni

În acest context, Papa Francisc a relatat despre o întâlnire pe care a avut-o cu mai mulți pescari italieni. Aceștia i-au transmis că au descoperit multe tone de plastic în Marea Adriatică. La următoarea întrevedere cu aceștia, i-au povestit că au descoperit o cantitate de două ori mai mare de plastic în apă. Dar, cu toate acestea, și-au asumat sarcina de a contribui la curățarea apelor mărilor în care pescuiesc și la protecția mediului.

“Aruncarea plasticului în mare este un gest criminal. Distruge biodiversitatea, distruge planeta, distruge totul. Protejarea creației este un (proces) educațional în care trebuie să ne implicăm”, a spus papa Francisc în interviul pe care l-a acordat, cu privire la protecția mediului, preluat de Evz.ro.

Suveranul pontif a amintit, în cadrul discuției cu jurnaliștii, de o melodie pe care o cânta un interpret din Brazilia, Roberto

Carlos. În melodie, un băiat își întreabă tatăl “de ce nu mai cântă râul”. Iar tatăl îi răspunde “pentru că l-am distrus”. Mesajul transmis, a arătat Suveranul Pontif, arată cât de mult putem face rău planetei.

Sursa foto: EVZ

Lasă un comentariu