CUM A REUȘIT MIOVENI SĂ O ÎNCURCE PE FCSB?

Distribuie pe:

FCSB și CS Mioveni au încheiat la egalitate, scor 1-1, în meciul din etapa a 27-a din Liga 1. La capătul partidei, Alexandru Pelici, antrenorul nou-promovatei, a analizat evoluția jocului.

Acesta a informat faptul că echipa sa a avut parte și de șansă pentru a scoate un punct din confruntarea vicecampioana României.

Chiar dacă FCSB începuse partida cu un gol în primele minute și se părea că se îndreaptă în mod sigur spre victorie, Pelici se declară mulțumit de rezultatul final, unul de egalitate cu ocupanta locului secund din Liga 1.

“Am avut și șansă în momentul în care trebuia să avem șansă. Am început destul de prost jocul. Am primit un gol rapid și se părea că va fi un galop de sănătate pentru FCSB. Încet, încet ne-am revenit din corzi și pe finalul primei reprize am împins jocul. Am reușit să punem în pericol poarta lor. A doua repriză a fost de luptă. Era clar că o să se arunce deasupra noastră”, a declarat Alexandru Pelici, după remiza obținută cu FCSB, una dintre candidatele rămase în lupta pentru titlu.

NAȚIONALA UNDER 21 VA JUCA MECIURI AMICALE CU FINLANDA ȘI MAROC

Selecționata U21 a României, pregătită de Florin Bratu, va disputa două jocuri amicale în luna martie, cu Finlanda, pe teren propriu, și cu Maroc, în deplasare, informează frf.ro. România Under 21 se va reuni la 20 martie. Primul joc din cadrul acestei acțiuni e programat la 25 martie, cu Finlanda, pe stadionul Arcul de Triumf. Meciul va începe la ora 17.30. Finlanda ocupă locul 4 în Grupa 1 din preliminariile pentru EURO 2023, în spatele Croației, Norvegiei și Austriei, formație care are un meci în plus. Din grupă mai fac parte Azerbaidjan și Estonia. Patru zile mai târziu, la 29 martie, tricolorii vor întâlni Maroc, în deplasare, locul de disputare și ora de start a acestei partidei urmând a fi stabilite ulterior. Naționala U21 a României continuă astfel pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 dispută meciuri amicale pe perioada preliminariilor.

DUPĂ CE A ELIMINAT-O PE HALEP, OSTAPENKO A CÂȘTIGAT TURNEUL DE LA DUBAI!

Jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 21 WTA, care a eliminat-o în semifinale pe Simona Halep, a câștigat sâmbătă turneul de categorie WTA 500 de la Dubai. Ostapenko a învins-o în finală pe sportiva din Rusia, Veronika Kudermetova, numărul 31 WTA, scor 6-0, 6-4, într-o oră și cinci minute. Pentru Jelena Ostapenko este al cincilea trofeu la simplu din carieră, după cele de la Roland Garros, Seul (ambele 2017), Luxemburg (2019) și Eastbourne (2021).

Letona va urca, datorită acestui succes, pe locul 13 WTA.

CFR CLUJ - RAPID 2-1. SĂRBĂTOARE ÎN GRUIA!

CFR Cluj a avut o partidă dificilă pe teren propriu în compania celor de la Rapid, însă elevii lui Dan Petrescu s-au impus cu scorul de 2-1, după reușita lui Deac din finalul meciului. În clasamentul din Liga 1, CFR Cluj se distanțează la opt puncte față de FCSB în vârful clasamentului, cu un total de 67 de puncte, în timp ce Rapid rămâne pe locul opt, cu 36 de puncte.

CSO VOLUNTARI A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI LA BASCHET MASCULIN PENTRU A DOUA OARĂ CONSECUTIV

Echipa de baschet masculin CSO Voluntari a câștigat, săptămâna trecută, Cupa României, după ce a învins, în finala competiției, formația SCM Craiova, la Turneul Final Four de la Craiova. CSO Voluntari s-a impus cu scorul de 89-75 (45-38). În semifinale, CSO Voluntari a trecut de campioana U BT Cluj, scor 81-80, iar SCM Craiova a eliminat pe CSM Galați, cu 104-94. CSO Voluntari a câștigat Cupa României la baschet masculin pentru a doua oară consecutiv.

SCM Craiova a jucat pentru prima dată finala Cupei României, în timp ce echipa CSO Voluntari este câștigătoarea trofeului din 2021 și o păstrează în “vitrină”. Pentru campioana U BT Cluj, eliminarea în semifinale a reprezentat și prima înfrângere a stagiunii interne, în Liga Națională având 18 victorii consecutive, în timp ce în Liga Campionilor joacă în faza Top 16. U BT Cluj a câștigat patru din ultimele șase ediții ale Cupei României, în 2016, 2017, 2018 și 2020. Cele patru participante la Turneul Final Four de la Craiova vor dona premiile din partea sponsorului competiției spre cauzele caritabile pe care le-au ales anterior turneului. Câștigătoarea va primi 5.000 de euro, finalista 4.000 de euro, iar echipele învinse în semifinale câte 3.000 de euro, în total 15.000 de euro destinați unor cazuri umanitare, în cadrul programului “Joc baschet pentru tine”, derulat de FR Baschet.

TRICOLORELE U19 AU ÎNVINS BULGARIA, LA RUSE

Naționala feminină U19 a câștigat cu 2-1 cel de-al doilea amical jucat în aceste zile, în timpul unui cantonament pe care fetele antrenate de Ion Marin l-au desfășurat la Ruse. Primul meci s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Rita Mitri a deschis scorul pentru România în minutul 37, însă Bulgaria a egalat înainte de pauză. Golul victoriei pentru tricolore a fost marcat de Ioana Bălăceanu cu 20 de minute înainte de final. În aprilie, junioarele U19 vor juca în ultima fază de calificare înaintea Campionatului European WU19 din acest an. Înaintea acestuia, tricolorele mici mai au programată o “dublă” amicală cu Ungaria, în luna martie!

REZULTATELE ȘAISPREZECIMILOR DIN EUROPA LEAGUE

Formația Atalanta Bergamo, la care joacă Valentin Mihăilă, a înregistrat o victorie, iar echipa lui Ștefan Radu, Lazio Roma, a pierdut în prima manșă a play-off-ului pentru optimile Ligii Europa. În alt meci important al zilei, FC Barcelona, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Napoli, iar jocul a fost arbitrat de Istvan Kovacs.

Rezultatele de joi din Liga Europa: Atalanta - Olympiakos 2-1;

FC Porto - Lazio Roma 2-1; RB Leipzig - Real Sociedad 2-2; FC Sevilla - Dinamo Zagreb 3-1; FC Barcelona - Napoli 1-1;

Borussia Dortmund - Glasgow Rangers 2-4;

Șeriff Tiraspol - Sporting Braga 2-0; Zenit Sankt Petersburg - Betis Sevilla 2-3.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu